Clătitele cu dovlecei și cartofi, umplute cu șuncă și cașcaval afumat, te vor cuceri de la prima bucățică.
Aceste clătite se fac extrem de ușor și rapid. Pe lângă faptul că sunt ca un aperitiv, clătitele sunt delicioase și hrănitoare. Vei dori să le prepari mereu.
Ingredientele de care ai nevoie:
100 grame faina de grâu,
4 dovlecei,
100 grame de cașcaval afumat,
parmezan ras după cum este necesar,
1 cartof,
100 grame de șuncă fiartă,
ulei de măsline după cum este necesar,
pesmet,
3 ouă,
piper și sare - după gust.
Dovleceii se spală, usucă și se dau prin răzătoare. Punem dovlecelul ras într-un bol ca să elimine sucul în exces.
Apoi dăm prin răzătoare și cartoful, curățat de coajă. În alt bol, se pun cartoful stors bine și dovlecelul. Adăugăm ouăle și condimentăm cu piper și sare. Amestecăm cu o spatulă, după ce am turnat un strop de ulei. La final, integrăm și făina.
Laptele s-a acrit? Nu te grăbi să-l arunci: poți face un sos delicios
În acest moment, ungem o tavă de copt cu ulei și presărăm niște pesmet. Transferam jumătate din aluat în tavă și îl întindem pe toată suprafața.
Pe aluat aranjăm feliile de șuncă fiartă și apoi feliile de cașcaval afumat. Adăugăm și parmezanul ras și acoperim totul cu cealaltă parte de aluat.
Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă
Rămâne doar să punem deasupra pesmet și un strop de ulei. Clătita se dă la cuptor, pentru 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade. Clătita cu dovlecei și cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval afumat, este gata. Poftă bună!
Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.
Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.
Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:
200 grame de cartofi,
50 grame făină integrală,
950 grame faină albă,
750 de grame de apă rece,
240 ml de ulei,
22 grame sare,
4 grame drojdie de bere.
În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm. Adăugăm, apoi, puțină apă rece, împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați cu energie.
Când compoziția devine omogenă, se mai toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.
Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut
Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.
După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.
Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.
După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.
Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate. La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat.
Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu