O clădire din Moscova a fost lovită de drone. Kremlinul acuză Ucraina de atentat terorist

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O dronă a lovit o clădire care era în construcție, din centrul Moscovei, a declarat primarul Serghei Sobianin.

Apărarea antiaeriană a doborât și două drone în districtele Mozhaisk și Khimki din regiunea Moscova, a adăugat Ministerul Apărării, scrie BBC.

Nu sunt raportate victime și nu este clar cine a comis atacul. Oficialii ruși au descris-o drept „o altă încercare a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist”.

De obicei, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor pe teritoriul Rusiei.

Toate zborurile au fost suspendate către și dinspre aeroporturile din Moscova miercuri dimineața, dar ulterior au fost reluate la capacitatea normală. Măsurile de suspendare a zborului au fost luate în mod repetat în ultimele zile.

A fost a șasea noapte consecutivă de atacuri aeriene asupra regiunii capitalei Rusiei, a informat agenția de presă AFP.

Drona care a lovit clădirea aflată în construcție a fost suprimată de sistemele de război, a spus Ministerul Apărării din Rusia. A pierdut controlul și s-a ciocnit de clădire, a adăugat instituția.

Mai multe ferestre au fost sparte în două clădiri cu cinci etaje vizavi, iar serviciile de urgență inspectau zona, a mai spus primarul.

Ca răspuns la rapoartele despre dronele doborâte, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Washingtonul nu a încurajat atacurile cu drone în Rusia.

Oficialii americani au adăugat că depinde de Ucraina să decidă cum să se apere și că Rusia poate pune capăt războiului în orice moment retrăgându-se din teritoriul vecinului său.

Tot peste noapte, trei persoane în vârstă au fost ucise în urma bombardamentelor rusești în apropierea orașului Lyman, din estul Ucrainei, au declarat oficialii.

Acuzațiile de lovituri cu drone în interiorul Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni.

Ministerul Apărării din Rusia a declarat marți că a doborât două drone deasupra regiunii Moscova, iar alte două au fost interceptate peste regiunea Bryansk, lângă granița cu Ucraina.

Sobyanin a spus că apărarea antiaeriană rusă a doborât două drone în vestul capitalei, în districtele Krasnogorsk și Chastsy. Nu au fost raportate răni.

Ministerul a mai transmis că un avion de război rus a distrus, marți, o barcă de recunoaștere ucraineană în Marea Neagră, care a navigat în apropierea unităților de producție de gaze rusești.

Ucraina nu și-a revendicat marți nicio incursiune cu drone - dar președintele Volodimir Zelenski a declarat anterior că atacurile asupra teritoriului rus sunt un „proces inevitabil, natural și absolut corect”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel