O coloană impresionantă de vehicule militare din Rusia a plecat spre Donbas

Sursă foto: Pexels (asim alnamat)
Sursă foto: Pexels (asim alnamat)

O coloană de vehicule militare rusești a plecat spre Donbas.

O coloană militară rusă care se îndreaptă spre Donbas a fost descoperită cu ajutorul imaginilor din satelit. Este vorba despre o coloană mare, formată din vehicule militare, care se află în apropiere de Matveev Kurgan, o localitate din regiunea rusă Rostov, anunță CNN, citat de Mediafax. 

Vehiculele sunt îndreptate cu fața spre nord-vest, în direcția regiunii Donbas.

Rusia concentrează noi forțe în regiunea Donbas

De altfel, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat luni că ofensiva rusă în regiunea ucraineană Donbas ”a început deja", avertizând că Rusia continuă să acumuleze forțe în regiune.

”Din punctul meu de vedere, această mare ofensivă [în est] a început deja. Trebuie să înțelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene și explozii și am spus: Războiul a început. Marea ofensivă de facto a început deja", a declarat Vadym Denysenko, consilier al ministrului afacerilor interne, la televiziunea națională.

Oficiali ucraineni și occidentali au declarat în ultimele zile că au observat o redistribuire a trupelor rusești în Donbas, în urma unor eșecuri majore ale Moscovei în încercarea de a cuceri Kievul.

”Da, încă nu există bătălii majore despre care să se vorbească atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensiva a început deja", a precizat Denysenko.

Putin face declarații uluitoare

Într-un discurs susţinut la o ceremonie de premiere la Cosmodromul Vostocinîi în Extremul Orient al Rusiei, Putin a declarat că Moscova nu a avut altă opţiune decât să lanseze o operaţiune militară pentru a proteja populaţia din Donbas, estul Ucrainei, şi că o ciocnire cu forţele antiruse ale Ucrainei era inevitabilă, potrivit agenţiilor ruse de presă.

"Obiectivele sunt foarte clare şi nobile", a afirmat preşedintele rus, în cadrul vizitei la Cosmodrom.

El a fost însoţit de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aliat al său.

În cadrul unei întrevederi între cei doi în Extremul Orient al Rusiei, liderul de la Kremlin a spus că Rusia şi Belarus vor coopera în proiecte de infrastructură în domeniul spaţial, potrivit agenţiei ruse de presă RIA, scrie Agerpres. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel