O companie îi oferă noului CEO un avion pentru a ajunge la sediu, aflat la circa 1600 de km de locuința sa

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află în articol ce companie oferă noului CEO un avion pentru a ajunge la sediu.

Noul CEO de la Starbucks nu şi-a preluat încă funcţia, dar condiţiile sale de muncă au stârnit controverse: Brian Niccol va avea acces la un avion al grupului american pentru a se deplasa la sediul companiei, situat la circa 1.600 de kilometri de locuinţa sa, informează agenția AFP.

„Veţi putea folosi avionul companiei pentru (...) călătoriile între oraşul dumneavoastră de reşedinţă şi sediul companiei din Seattle, Washington”, se arată în scrisoarea consiliului de administraţie care propune postul directorului, publicată joi pe site-ul autorităţii americane de reglementare a burselor.

Fost CEO al lanţului mexican de restaurante fast-food Chipotle, Brian Niccol, locuieşte în Newport Beach, o localitate din California, aflată la sud de Los Angeles, la aproximativ 2 ore şi 40 de minute de zbor de Seattle.
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Fortune Magazine / Brian Niccol

„Pe durata angajării dumneavoastră în cadrul companiei, nu vi se va cere să vă mutaţi unde este sediul companiei”, precizează scrisoarea.

„Acceptaţi să faceţi naveta între locuinţa dumneavoastră şi sediul companiei (şi să efectuaţi alte călătorii de afaceri) în cadrul exercitării funcţiilor şi responsabilităţilor dumneavoastră”, se mai menționează.

Ştirea a provocat polemici pe reţelele de socializare, unii utilizatori acuzând Starbucks că dă dovadă de ipocrizie, având în vedere că lanţul de cafenele promovează în mod regulat eforturile sale în materie de protecţie a mediului, cum ar fi eliminarea paielor de plastic.

Cel puțin 3 zile pe săptămână la birou

Militanţii ecologişti acuză utilizatorii de avioane private că produc emisii de CO2 mult mai mari decât zborurile comerciale, iar unele asociaţii au intensificat acţiunile împotriva acestor avioane.

Starbucks nu a reacţionat imediat la o solicitare de comentarii din partea agenției AFP.

Ca multe alte companii, Starbucks cere ca angajaţii săi din sectorul administrativ să vină la birou cel puţin trei zile pe săptămână, iar noul CEO nu va face excepţie.

De asemenea, el va avea şi un birou în Newport Beach.

Compania, care se confruntă de câteva luni cu o scădere a activităţii în contextul creşterii preţurilor şi al presiunilor din partea acţionarilor, a anunţat la începutul lunii august plecarea imediată a CEO-ului său, Laxman Narasimhan, aflat în funcţie de 16 luni.

Brian Niccol va primi un salariu anual de bază de 1,6 milioane de dolari, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel