Cu „fripturi” vegetale imprimate 3D, un startup spaniol vrea să cucerească piața.
Pe măsură ce crește cererea de alternative vegetale la carne, startup-ul Novameat cu sediul în Barcelona folosește tehnologia de imprimare 3D pentru a fabrica „fripturi” vegetariene pe care speră să le ofere pe piața anul viitor, relatează Reuters.
Novameat intenționează să-și vândă „fripturile” direct consumatorilor și companiilor, cum ar fi restaurantele interesate să producă carne pe bază de plante, a declarat directorul pentru dezvoltarea afacerilor, Alexandre Campos, pentru Reuters.
Compania spaniolă, care și-a dezvoltat tehnologia în 2018, a prezentat cea mai recentă imprimantă 3D a produselor alimentare la Mobile World Congress (MWC) din Barcelona.
„Nu a avut senzația unei fripturi tradiționale, dar am fost surprins pozitiv, deoarece nu mă așteptam ca textura să fie atât de bine realizată”, a spus un consumator, după ce a încercat una dintre „fripturile” tipărite la standul Novameat.
Campos a declarat că scopul startup-ului a fost să recreeze fibrele musculare ale cărnii de animal, dar folosind 100% ingrediente vegetale. El a prognozat că industria bazată pe plante va continua să crească la rate de două cifre în viitorul previzibil.
Compania a mai spus că produce carne falsă vegetală motive de mediu. "(Căutăm) să înlocuim carnea animalelor pentru ceva care este mai bun pentru planetă, pentru noi și pentru animale", a spus Campos, transmite Mediafax.
Prezentatoarea TV Diana Bart a dezvăluit rețeta pentru o salată de Boeuf sănătoasă.
Salată de Boeuf vegană, REȚETĂ
"Este făcută din legume crude, tăiate foarte mic și amestecată cu maioneză de soia, maioneză de caju. Nici nu-ți dai seama, dar este extraordinar de bună", a mai spus ea.
Cum faci maioneză vegană
Ingrediente
300 ml ulei de floarea soarelui
100 ml lapte de soia neîndulcit
2 lingurițe suc proaspăt de lămâie
1 lingură oțet de mere
1 vârf de cuțit de turmeric
o jumătate linguriță de muștar clasic
sare
Mod de preparare
1. Toate ingredientele, mai puțin uleiul, se pun într-un recipient și se mixează timp de 2 minute.
2. Se adaugă uleiul foarte încet și se continuă mixarea timp de aproximativ 3 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News