O contabilă de la MAE ar fi plătit timp de 12 ani salarii iubitului ei și fiului acestuia, deși nu erau angajați la minister

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este scandal fără precedent la MAE. O contabilă ar fi plătit timp de 12 ani salarii iubitului ei și fiului acestuia, deși nu erau angajați la minister.

O contabilă de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este bănuită că vreme de 12 ani le-ar fi virat iubitului ei și fiului acestuia salarii lunare, deși cei doi nu au lucrat niciodată la minister, transmite Antena 3 CNN. 

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2012, femeia, care era angajată la Direcția de Salarizare a Ministerului Afacerilor Externe, ar fi transferat diverse sume de bani atât în contul iubitului ei, dar și în contul fiului acestuia. Sumele erau cu titlu de salariu, deși aceștia nu erau angajați în cadrul MAE. Cei doi ar fi încasat în fiecare lună între 10.000 și 15.000 lei. Așa se face că în total, în cei 12 ani, ei ar fi primit o sumă totală de peste patru milioane de lei. Dar asta nu este tot. Contabila și-ar fi virat, spun procurorii, și în contul personal peste un milion și jumătate de lei, însă nu este clar dacă toți banii i s-ar fi cuvenit.

Iubitul contabilei susține că a aflat întâmplător că banii care intrau în contul lui erau, de fapt, de la Ministerul Afacerilor Externe, asta după ce, în primăvara anului 2023, s-a uitat întâmplător într-un extras de cont. El ar fi crezut că banii erau de fapt contribuția femeii pentru casa pe care voiau să o construiască împreună, dar acest lucru va trebui dovedit.

Iubitul femeii a făcut denunțul

În urmă cu câteva luni, cei doi s-au certat, iar bărbatul a decis ca împreună cu fiul său să meargă să facă un denunț pe numele femeii. 

Ulterior, contabila și-ar fi dat demisia, spun surse din anchetă, iar în prezent este căutată de oamenii legii. După ce au făcut mai multe cercetări interne, oficialii Ministerului Afacerilor Externe au denunțat-o pe contabilă, iar dosarul a fost preluat de Parchetul Militar. Acum anchetatorii fac cercetări pentru o presupusă delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că, în prezent, „există o cercetare în curs”, în acest caz, dar fără a oferi mai multe detalii în acest sens.

„Vă comunicăm că există o cercetare în curs, derulată de organele abilitate, demarată la sesizarea MAE”, a mai transmis ministerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel