O deputată din Arizona, împușcată în timpul unei întâlniri cu alegătorii dintr-un supermarket

giffords parlamentar sua atentat
giffords parlamentar sua atentat

Gabrielle Giffords, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor, şi alte câteva persoane au fost împuşcate în urma unui atac armat produs sâmbătă dimineaţă în Tucson, Arizona.

Presa americană publică informaţii contradictorii privind starea lui Gabrielle Giffords, membră a Camerei Reprezentanţilor, împuşcată sâmbătă într-un incident armat produs la Tucson, Arizona, şi transportată la spital la scurt timp, relatează Arizona Republic, în ediţia online.CNN, Fox News şi National Public Radio au relatat că Giffords a murit în urma rănilor, însă şeriful comitatului Pima, Clarence Dupnik, a declarat, pentru MSNBC, că ea era în viaţă la ora locală 12.25 (21.25, ora României). Conform BBC, Giffords este supusă unei intervenţii chirurgicale, la spitalul din Tucson.Purtătorul de cuvânt al lui Giffords a confirmat, pentru CNN, că aceasta este supusă unei operaţii. Purtătorul de cuvânt al centrului medical universitar din Tucson, Darci Slaten, a precizat că în urma atacului au murit cel puţin patru persoane.

Giffords era casătorită cu un astronaut

Un bărbat înarmat a deschis focul, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei întâlniri a congresmenului democrat cu alegătorii, în circumscripţia sa electorală din Arizona.Reprezentanta democrată în vârstă de 40 de ani, realeasă pentru un al treilea mandat în noiembrie, participa la o întâlnire cu alegătorii la un magazin Safeway, în momentul în care un bărbat înarmat a deschis focul.Cel puţin 12 persoane au fost împuşcate în cursul incidentului, iar agresorul a fost reţinut de un trecător şi ulterior a fost preluat de forţele de ordine.Giffords era căsătorită cu astronautul Mark Kelly, veteran al operaţiunii militare Desert Storm, şi avea doi copii. Giffords susținea politici ecologiste, militând pentru folosirea energiei solare și reducerea consumului de combustibili fosili, pentru a limita efectul de seră. Incidentul armat a avut loc în incinta unui supermarket din Tucson, în timpul unei întâlniri a lui Giffords cu alegătorii. Conform presei locale, un bărbat înarmat a deschis focul, rănind cel puţin 12 persoane, înainte de a fi reţinut de un trecător şi preluat în custodie de forţele de ordine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel