Declinul funcțiilor cognitive la vârstnici este normal, chiar și la persoanele sănătoase, care nu au Alzheimer sau alte tulburări de memorie. Totuși, regimul alimentar poate încetini declinul cognitiv, arată un studiu publicat de The Guardian.
Cercetări efectuate la Rush University Medical Center din Chicago au demonstrat că vârstincii care au urmat strict dieta denumită ”MIND”, au avut rezultatele cognitive pe care, în mod normal, le-ar fi obținut persoane cu 7-8 ani mai tinere.
Cei care și-au ”întinerit” creierul urmaseră dieta ”MIND” o perioadă de cinci ani.
Regimul alimentar care menține creierul proaspăt este bazat pe legume (salată, varză, fasole), cereale intergale, și...vin. Dieta MIND (Mediteranean-Dash Diet Intervention) a fost folosită, în principal, pentru reeucerea riscului de Alzheimer și constă într-un hibrif între dieta mediteraneeană clasică și regimul desodat folosit pentru redducerea tensiunii arteriale.
Regimul are 15 componente alimentare, dintre care trei se consumă cu pâine integrală, la care se adaugă un pahar de vin pe zi. Pui și fasole se poate consuma de două ori pe săptămână, iar o masă de pește săptămânal este considerată suficientă de autorii regimului MIND. Foarte indicate sunt roșiile.
Strict interzise sunt carnea roșie, untul, margarina, foietajele, dulciurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News