O dronă a lovit un cargou în Golful Aden

Unsplash
Unsplash

Un nou incident a avut loc în Golful Aden, acolo unde o navă de transport comercial a fost lovită de o dronă.

O navă de transport comercial a fost lovită de o dronă în Golful Aden, în apropiere de Yemen, a raportat miercuri Agenţia Britanică de Siguranţă Maritimă (UKMTO), pe fondul creşterii atacurilor rebelilor houthi yemeniţi în zonă, informează AFP, citat de Agerpres.

"A fost declarat un incendiu la bord, care acum a fost stins", a spus UKMTO, adăugând că echipajul şi nava sunt acum în siguranţă şi se îndreaptă către următorul port de escală.

Potrivit companiei britanice de risc maritim Ambrey, este vorba de un vrachier care arbora pavilionul Insulelor Marshall, lovit în timp ce naviga la sud-est de oraşul yemenit Aden.
Nu a existat o revendicare imediată a răspunderii pentru atac.

De la mijlocul lunii noiembrie, rebelii yemeniţi houthi au intensificat atacurile în Marea Roşie şi în apele învecinate împotriva navelor despre care consideră că au legătură cu Israelul, susţinând că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, bombardaţi şi asediaţi de Israelul ca reacţie la atacul din 7 octombrie al Hamas asupra teritoriului israelian.

Statele Unite şi Marea Britanie au efectuat în ultimele zile o serie de atacuri împotriva unor ţinte ale houthi, care au răspuns ţintind nave americane.

Miercuri, Washingtonul a anunţat că i-a clasificat din nou drept entitate "teroristă" pe rebelii houthi.

"Nu vom renunţa să ţintim nave israeliene sau nave care se îndreaptă spre porturile din Palestina ocupată (...) în sprijinul poporului palestinian", a avertizat purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi, Mohammed Abdelsalam, după anunţul acestei măsuri de către SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel