O familie de râși, surprinsă în timp ce se hrănește din prada bine ascunsă. Romsilva: Atenție! Urmează imagini foarte rare, care vă pot afecta emoțional - Video

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Romsilva a publicat imagini inedite cu o familie de râși.

Romsilva a publicat imagini rare cu o familie de râși care se hrănește din prada bine ascunsă - o căprioară.

"Atenție! Urmează imagini foarte rare, care vă pot afecta emoțional, însă în pădure, natura își impune legile... Aflat într-o acțiune de monitorizare într-o pădure la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin, colegul nostru Petru Stoicănescu, a descoperit cadavrul unei căprioare acoperit cu frunze și lângă, multe urme de râși. A decis să monteze o cameră de monitorizare și, așa cum bănuia, când a descărcat imaginile, a surprins un moment inedit - o familie de râși se hrănește și revine la prada bine ascunsă.

Informații interesante despre râși

Râșii, când vânează prăzi mai mari, nu le pot consuma dintr-o dată, așa că ascund prada cu frunze și crengi, revenind câteva zile la rând să se hrănească. Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar România are una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel