O adolescentă cu boala 'Benjamin Button', care avea corpul unei persoane de 144 ani, a murit la câteva săptămâni după ce a împlinit 18 ani.
Ashanti Smith, din West Sussex, Marea Britanie, s-a stins din viață sâmbătă, 17 iulie, la 18 ani. Adolescenta a trăit cu o condiție medicală extrem de rară: Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria, cunoscut ca 'îmbătrânirea prematură' sau boala 'Benjamin Button'.
Boala i-a transformat adolescentei de 18 ani corpului într-unul de 144 de ani, potrivit Daily Mail.
Fata a murit alături de părinți și de o prietenă. Ultimele cuvinte adresate mamei sale au fost 'Trebuie să mă lași să mor'.
Mama adolescentei, Phoebe, a declarat că 'Viața lui Ashanti a fost o bucurie. Chiar dacă progeria (boala, n. red.) i-a afectat mobilitatea, nu a afectat nimic altceva. Iubeam tot ce era legat de ea. Era o tânără tipică, strălucitoare, veselă. Nu îi afectase inima, voința sau felul în care se simțea - se simțea frumoasă în fiecare zi. M-am asigurat de asta în fiecare zi. Toată lumea a iubit și adorat această fetiță. Le-a atins atât de mult inima cu voința ei.'
În ciuda condiției sale medicale, Ashanti Smith voia să fie tratată ca orice altă adolescentă. În urmă cu trei săptămâni, a mers în trei localuri și s-a distrat cu prietenele ei.
A teenager with 'Benjamin Button' disease that left her with the body of a 144-year-old has died weeks after her 18th birthday.
— faceofmalawi (@faceofmalawi1) July 21, 2021
Ashanti Smith, from West Sussex, passed away on Saturday, July 17, after living with the ultra rare premature aginghttps://t.co/kNgxIVxwbP pic.twitter.com/jDCN5VxRWB
Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani, potrivit unui nou studiu, care a analizat cât de mult putem trăi dacă nu murim de cancer, boli de inimă sau alte accidente, scrie scientificamerican.com.
Autorii studiului susțin că, atunci când omitem lucruri care de obicei ne omoară, capacitatea corpului nostru de a restabili echilibrul la nenumăratele sale sisteme structurale și metabolice după întreruperi se estompează în timp. Și chiar dacă trecem prin viață cu puțini factori de stres, acest declin stabilește durata maximă de viață a oamenilor între 120 și 150 de ani. În cele din urmă, dacă pericolele evidente nu ne iau viața, această pierdere fundamentală a rezistenței o va face, concluzionează cercetătorii în descoperirile publicate pe 25 mai în revista Nature Communications (Citește mai mult AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci