O adolescentă de 15 ani a murit în urma unei infecții grave, dezvoltată după ce și-a făcut singură piercing în sprânceană.
Izabela Eduarda de S., o adolescentă de 15 ani din Brazilia, a murit după ce și-a făcut singură piercing în sprânceană, acasă. Fata a dezvoltat o infecție gravă care, în cele din urmă, i-a provocat umflarea feței.
Supărată că părinții nu au lăsat-o să-și facă piercing în sprânceană, adolescenta a realizat procedura acasă, cu ajutorul unei prietene, scrie noticias.r7.com.
Trei zile mai târziu, ochii i s-au umflat și a fost dusă la spital. Acolo însă, a intrat de patru ori în stop cardio-respirator. Medicii au transferat-o la un alt spital, unde a petrecut o săptămână conectată la un aparat care o ajuta să respire. Din păcate, la scurt timp a survenit decesul.
Potrivit medicilor, dacă ar fi supraviețuit, fata ar fi putut rămâne fără vedere la ochiul afectat.
Cadrele medicale au recomandat ca aceste proceduri să fie făcute de profesioniști, în locuri specializate.
O tendință TikTok care implică utilizarea magneților mici ca piercing-uri false pentru limbă a determinat NHS să solicite interzicerea bilelor metalice pe fondul creșterii numărului de oameni care le înghit.
O nouă tendință TikTok care implică utilizarea magneților mici ca piercing-uri false pentru limbă a determinat NHS să solicite interzicerea bilelor metalice pe fondul creșterii numărului de oameni care le înghit. Pe rețeaua de socializare au apărut mai multe clipuri virale cu oameni care își atașează câte două bile magnetice pe ambele părți ale limbii și dau iluzia că e un piercing real. (Citește mai mult AICI.)
La dezbaterea online „Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA”, organizată la finalul anului trecut de DC News și DC Medical, Mihai Lixandru, director de proiect ARAS (Asociația Română Anti-SIDA), a dezvăluit care sunt categoriile de persoane ce ar trebui să se testeze.
„Trebuie să ne gândim la ce riscuri am avut. Riscurile sunt legate de modul în care se transmite”, a spus Mihai Lixandru. În continuare, directorul de proiect ARAS a precizat că vorbim de:
1. Persoanele care au avut contacte sexuale neprotejate
2. Persoane care au parteneri multipli, ca lucrătorii sexuali
3. Persoanele care intră în contact cu sângele altor persoane, inclusiv consumatorii de droguri injectabile
4. Persoanele care au avut parte de manichiură, pedichiură, tatuaje, cu instrumente nesterilizate
5. Persoanele care, la cabinetele stomatologice, nu au beneficiat de instrumentar sterilizat.
De asemenea, și femeile gravide ar trebui să se testeze pentru a reuși, cu ajutorul medicilor, să aducă pe lume copii sănătoși, în cazul în care ele poartă virusul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci