O felie de pâine conține de două ori mai multă sare decât o porţie de cartofi prăjiţi din lanţurile de fast-food

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mare atenţie la cantitatea de pâine pe care o mâncaţi zilnic! O singură felie face mai mult rău decât cartofii prăjiţi de la un cunoscut brand de fastfood.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 99% dintre adulții din întreaga lume consumă mai multă sare decât maximul recomandat: de 5 gr pe zi. Iar dacă sunteți îngrijorat de cantitatea de sodiu din mâncare, ar trebui să aveți grijă şi la pâine, deoarece, potrivit cercetărilor, o singură felie conține de două ori mai multă sare decât o porție de cartofi prăjiți McDonald's. Compania Action on Salt a investigat nivelurile de sare în 242 de pâini pre-feliate disponibile în magazine pentru a vedea dacă îndeplinesc obiectivul actual pentru 2024, stabilit la maximum 1,01 g de sare la 100g de pâine. Iar aproximativ 11% din acestea au depășit ținta.

„Pâinea este cel mai mare contribuitor al sării la alimentația noastră. Chiar și cele mai mici reduceri de sare ar avea un drum lung de parcurs pentru sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care avem nevoie urgentă ca marile companii de pâine să își dubleze eforturile de a reduce și mai mult sarea și de a face din reducerea acesteia o prioritate”, a declarat nutriționista la Action on Salt, Sheena Bhageerutty, potrivit The Sun.

Pâinea Hovis - White Half se clasează pe primul loc, fiind cea mai sărată – conține 1,48g de sare la 100g de pâine. Asta înseamnă că o singură felie conține în jur de 0,83g de sare, aproape dublu față de o porție mică de cartofi prăjiți McDonald's (0,44g). Hovis - White Half a fost urmată de pâinea Crosta (1,3g sare la 100g pâine), Chleb Baltonowski (1,3g la 100g) și Hovis Granary (1,28g la 100g). În comparație cu cea mai puțin sărată pâine, Waitrose Rye și Wheat Dark Sourdough Bread, care conținea doar 0,51g la 100g, Hovis Cob conține de șase ori mai multă sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel