O femeie a căzut de la mare înălțime în masivul Bucegi

Sursă foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont
Sursă foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Salvamontiștii au fost nevoiți să intervină în cazul unei femei care a căzut în masivul Bucegi.

Persoana care a căzut, duminică după-amiază, circa 200 de metri în masivul Bucegi este o femeie, care era însoţită pe munte de doi coechipieri, salvamontiştii care au ajuns în zonă urmând să coboare în rapel la aceasta, transmite Agerpres. 

Potrivit datelor postate pagina de Facebook a Serviciului Naţional Salvamont, femeia a căzut din traversarea dintre vârful Coştila şi Valea Gălbinelelor, oprindu-se undeva înainte de Săritoarea Mare.

Femeia, salvată de coechipierii săi

Alături de victimă se află doi coechipieri care au izolat-o termic şi au iniţiat apelul de urgenţă.

La faţa locului intervin ca echipă de prim răspuns salvamontiştii din cadrul echipelor Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova, iar ca echipă suport va acţiona formaţia Salvamont Azuga.

Echipajul de prim răspuns a ajuns în zona în care se află persoana accidentată şi va coborî la aceasta în rapel să facă primele evaluări medicale în funcţie de care se va decide care este cea mai sigură şi rapidă cale de retragere din munte, arată sursa citată. 

Când să NU ne mai bazăm pe GPS

"În ultima perioadă salvatorii montani vrânceni au fost solicitați să intervină în mai multe zone izolate ale județului pentru a recupera persoane blocate cu autoturismele pe drumuri impracticabile. De la tineri de 18-19 ani, femei gravide, persoane în vârstă cu afecțiuni cronice și până la copii de câteva luni, toți au fost implicați în astfel de situații critice. Ce au comun toate aceste cazuri? Utilizarea GPS-ului ca unică metodă de orientare și informare și ignorarea indicatoarelor de restricționare și avertizare plasate în respectivele zone. GPS-ul este un excelent instrument atunci când este utilizat cu responsabilitate. De foarte multe ori ne poate scoate din încurcătură și uneori ne poate salva viața. Cu toate acestea unele informații furnizate de aplicații ce folosesc sistemul GPS nu corespund cu realitatea din teren și aceasta din multe cauze. De aceea este necesar să suplimentați GPS-ul cu o bună informare.

Într-un clasament al drumurilor cu cele mai multe incidente de acest gen, conduce detașat drumul ce leagă Vintileasca de Andreiașu. Leagă este destul de impropriu spus, mai mult pe hartă, căci în realitate este un drum forestier impracticabil pentru autoturisme și pentru majoritatea mașinilor 4x4. Astfel de evenimente se produc mai ales în perioadele cu vreme rea când plouă sau ninge iar terenul și așa dificil devine și mai greu accesibil. Și vântul puternic poate crea probleme, arborii doborâți vă pot bloca drumul. Apelurile de la persoane surprinse în astfel de situații vin cu precădere noaptea și în zilele de sărbătoare când drumurile sunt mai puțin circulate și o sursă de sprijin din afară este mai greu de găsit", transmit pe Facebook cei de la Salvamont Vrancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel