O femeie a rămas șocată când a văzut oul pe care l-a spart: Albușul era roșu! / foto

Fotografie creată de Klaus Nielsen, de la Pexels
Fotografie creată de Klaus Nielsen, de la Pexels

O femeie a rămas șocată când a văzut că oul pe care l-a spart pentru a-l găti este roșu.

O britanică a rămas surprinsă după ce a pus niște ouă în tigaie pentru a pregăti micul dejun copiilor, întrucât unul dintre albușuri era complet roșu. Potrivit The Mirror, Beena Sarangdhar, din orașul Abbots Langley, a țipat când a făcut descoperirea, dar în curând groaza ei s-a transformat în curiozitate și a spart restul ouălor.

Spre surprinderea ei, toate ceilalte erau în regulă, așa că a făcut o fotografie cu oul roșu și a distribuit-o pe rețelele de socializare. Internauții au avertizat-o să nu mănânce așa ceva.

În cele din urmă, femeia a făcut niște cercetări și s-a dovedit că oul a devenit roșu din cauza unei bacterii care poate provoca boli grave la oameni.

Potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA, albușul de ou roz, roșu sau sidefat indică o alterare din cauza bacteriilor Pseudomonas. Poate provoca dureri de cap, umflături și chiar pneumonie.

VEZI ȘI: Ouă, beneficii pe care trebuie să le cunoști

Consumul regulat de ouă aduce numeroase beneficii pentru sănătate. 

Atunci când mănânci un ou, asiguri corpului proteine, seleniu, fosfor, vitamina B12 și o mulțime de antioxidanți care mențin sănătatea celulelor.

Un mic dejun compus din ouă și legume furnizează corpului proteine, fibre, grăsimi bune și carbohidrați buni, menținând astfel senzația de sațietate o perioadă foarte lungă.  

Un ou are aproximativ 70 de calorii, astfel că știi exact valoarea calorică pe care o adaugi meselor sau gustărilor tale. Un ou fiert tare alături de o salată de verdețuri și legume se poate transforma într-o masă rapidă de prânz.

Bune pentru sănătatea inimii

Potrivit unui studiu apărut în China, persoanele care obișnuiesc să consume zilnic un ou au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta boli de inimă, în comparație cu cei care exlud ouăle din dieta lor. 

VEZI ȘI: Rețetă ca la stână cu slănină afumată și brânză. Simfonie în farfurie, un adevărat deliciu

Rețetă delicioasă: porc la cuptor. Ingredientul secret care vă scoate preparatul din anonimat

Friptură de porc cu roșii și usturoi. Ca garnitură avem o rețetă demnă de chefi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel