O femeie a reușit să urce în avion cu 22 de șerpi în bagaje. Reptilele au fost descoperite abia la destinaţie

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

O femeie a reușit să urce la bordul unui avion cu peste 20 de șerpi și un cameleon în bagaje, fiind depistată abia la destinație.

 

Femeia, care decolase din Kuala Lumpur, Malaezia, a aterizat pe aeroportul Chennai din India, potrivit CNN. „La examinarea bagajelor, au fost găsiți 22 de șerpi din diferite specii și un cameleon”, au scris oficialii aeroportului pe Twitter, postând și mai multe videoclipuri cu animalele capturate în aeroport. În clipuri se văd șerpi de diferite mărimi pe podeaua aeroportului și pe cărucioare. Unii au fost filmați în recipiente de plastic de mari dimensiuni.

Autoritățile aeroportuare din Chennai nu au precizat dacă femeia a fost arestată. India este un centru cunoscut pentru contrabandiştii care fac trafic cu animale exotice, a declarat Atul Bagai, şeful Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) în India, într-un raport din 2020. „India este printre primele zece țări în ceea ce privește utilizarea sectorului aerian pentru traficul de animale sălbatice. Este o distincție nedorită”, a spus Bagai. În 1972, guvernul a promulgat Legea privind protecția faunei sălbatice, care protejează plantele și speciile de animale.

Cum să supraviețuiești unei mușcături de șarpe

Mușcăturile de șerpi veninoși reprezintă o problemă serioasă în multe părți ale lumii. Datele indică faptul că între 81.000 și 138.000 de oameni mor în fiecare an în întreaga lume din cauza mușcăturilor de șarpe, în timp ce de aproximativ trei ori mai mulți suferă amputații sau supraviețuiesc cu dizabilități permanente.

Într-adevăr, veninul de șarpe poate provoca paralizii care pot îngreuna respirația, pot provoca sângerări care pot fi letale, insuficiență renală ireversibilă și afectare permanentă a țesuturilor, deși simptomele variază foarte mult în funcție de mărimea și specia șarpelui, de cantitatea de venin injectată, locul mușcăturii dar și în raport cu vârsta victimei (copiii și bătrânii sunt mai expuși riscului) și problemele medicale existente.

În majoritatea cazurilor, totuși, mușcăturile de șarpe nu sunt fatale - se estimează că 5,4 milioane de oameni sunt mușcați în fiecare an -  dar orice mușcătură de șarpe ar trebui tratată ca o rănire fatală, urgență medicală, după cum a explicat Romulus Whitaker, un herpetolog american și fondatorul Madras Snake Park, primul parc de reptile din India, potrivit Fanpage.

Citeşte mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel