După articolul „Surpriză neplăcută pentru o femeie care a vrut să cumpere un apartament în București: Blocul era de tip boutique, dar ce am aflat m-a făcut să renunț imediat”, o altă cititoare ne-a scris povestea ei legată de imobiliare.
Publicitate
Cititoarea ne-a scris că a vrut să-și cumpere o casă nouă în București. Casa se afla în Drumul Taberei, la aproximativ 10 minute de stația de metrou Valea Ialomiței. Casa tocmai ce fusese construită și prețul cerut era de doar 139.000 euro (cu TVA inclus), preț foarte mic pentru o casă în București. Acolo erau două module a câte patru case înşiruite, dar cu structură individuală. Casa avea patru camere, trei băi, iar suprafața utilă era de 115 metri pătrați. Practic locuința se vindea la preț de apartament cu trei camere. Toate bune și frumoase... dar când s-a dus la vizionare, femeia a înțeles de ce prețul era atât de bun: nu avea trotuar.
Mai exact, aleea unde erau construite casele se termina... direct în trafic, adică nu exista trotuar. Practic, trotuarul se termina brusc, iar oamenii se trezeau direct în trafic, printre mașini, pe un drum cu două benzi, riscându-și viața. Chiar dacă metroul este aproape de casă, aproximativ 100 de metri, oamenii merg lipiți de un gard, chiar pe lângă mașini.
Și acolo nu este o zonă doar de case, ci sunt și multe blocuri ridicate, dar nimeni nu a putut face nimic pentru că... așa s-au dat autorizațiile de construire, iar dezvoltatorii nu s-au asigurat dacă oamenii au acces sau nu în siguranță spre casele lor.
Noi vorbim, în aceste zile, despre tragedia de la mare unde șoferul drogat a ucis doi tineri, dar pe Drumul Valea Cricovului din București (și în multe alte zone) situația este similară, oamenii neavând pe unde să meargă, riscându-și viața zi de zi în drum spre casă.
„L-am întrebat pe dezvoltator dacă este vreo șansă să se facă totuși trotuar și ne-a spus că nu. Am întrebat de ce nu face primăria ceva în acest sens și ne-a zis că nu este treaba primăriei, acolo fiind curțile altor persoane și nu au cum să intre în curțile oamenilor să facă trotuare din ele. Nu știu cum trăiesc oamenii de acolo. Era periculos să mergi și pentru adulți, despre copii... nici nu poate fi vorba. Un moment de neatenție și s-a produs tragedia. Probabil, după ce va muri cineva, se va rezolva și această problemă, tipic în România... Iar ca pieton... nu există rute alternative... Ne-a spus că fiecare se descurcă cum poate. Practic, dezvoltatorul ne-a zis că nu există soluții, dovadă și prețul de Voluntari pentru o casă nouă în București”, ne-a spus cititoarea DC News.
VEZI ȘI: Care sunt, de fapt, blocurile care s-au comportat bine la cutremurul din 1977. Inginer constructor: Erau niște structuri și sunt, în continuare, extrem de rigide - https://www.dcnews.ro/care-sunt-de-fapt-blocurile-care-s-au-comportat-bine-la-cutremurul-din-1977-inginer-constructor-erau-niste-structuri-si-sunt-in-continuare-extrem-de-rigide_930045.html
VEZI ȘI: Mit cu riscul seismic zero la anumite blocuri din România - https://www.dcnews.ro/mit-cu-riscul-seismic-zero-la-anumite-blocuri-din-romania_930020.html
VEZI ȘI: Surpriză neplăcută pentru o femeie care a vrut să cumpere un apartament în București: Blocul era de tip boutique, dar ce am aflat m-a făcut să renunț imediat - https://www.dcnews.ro/surpriza-neplacuta-pentru-o-femeie-care-a-vrut-sa-cumpere-un-apartament-in-bucuresti-blocul-era-de-tip-boutique-dar-ce-am-aflat-m-a-facut-sa-renunt-imediat_930022.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu