O femeie care s-a filmat mâncând șorici, în Bali, condamnată la doi ani de închisoare: "Nu mă așteptam la o astfel de pedeapsă"

Sursa foto: captură video Lina Mukherjee
Sursa foto: captură video Lina Mukherjee

O femeie, cunoscută sub numele de Lina Mukherjee pe rețelele sociale, a fost condamnată la o pedeapsă de doi ani de închisoar, în Indonezia, după o filmare postată pe TikTok, în care apărea consumând carne de porc.

În timpul unei vizite în Bali, aceasta a postat un videoclip în care a recitat o rugăciune islamică și apoi a gustat carne de porc. Femeia de 33 de ani, cunoscută în realitate sub numele de Lina Lutfiawati, a fost judecată la tribunalul districtual Palembang din insula Sumatra, săptămâna aceasta.

Ea a fost găsită vinovată de "distribuirea de informații care incită la ură împotriva persoanelor religioase și a unor grupuri religioase", conform documentelor instanței, citate de CNN. În plus față de condamnarea la închisoare de doi ani, ea a fost amendată cu suma de 16.245 de dolari, o sumă considerabilă în țara în care salariul mediu anual se ridică la aproximativ 4.300 de dolari. Dacă nu plătește amenda, pedeapsa cu închisoarea ar putea fi prelungită cu trei luni.

"Nu mă așteptam la o astfel de pedeapsă"

După pronunțarea sentinței, Lina Mukherjee s-a arătat șocată în fața presei indoneziene, afirmând: "Știu că am greșit, dar nu mă așteptam la o astfel de pedeapsă", conform CNN Indonesia.

Indonezia este cea mai mare națiune musulmană din lume, cu aproximativ 231 de milioane de musulmani, ceea ce reprezintă cel puțin 93% din populația adultă. În ultimii ani, conservatorismul religios a înregistrat o creștere în țară, iar legile care condamnă blasfemia sunt considerate tot mai severe împotriva minorităților religioase și a celor acuzați de insultarea islamului.

Carnea de porc este interzisă în islam, iar consumul acesteia rămâne un tabu pentru musulmanii indonezieni. Cu toate acestea, carnea de porc este consumată de milioane de non-musulmani din țară, inclusiv de comunitatea etnică chineză și de locuitorii insulei Bali, care sunt în mare parte hinduși.

Lina Mukherjee, care se identifică drept musulmană, are peste 2 milioane de urmăritori pe rețelele sociale și s-a făcut cunoscută prin videoclipuri în care testează diverse preparate culinare. În luna martie, în timpul unei vizite pe insula Bali, ea s-a filmat recitând o rugăciune islamică la o masă, urmată de gustarea unui fel de mâncare specific insulei Bali, care includea și șorici crocant. Videoclipul a fost vizualizat de milioane de ori și a atras atenția unor grupuri religioase, ceea ce a dus la acuzații de blasfemie împotriva ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel