O femeie de 85 de ani din Brașov, cea mai tare tranzacție imobiliară: Cum a cumpărat un apartament de 80.000 de euro cu nici 800 de lei

foto Observator
foto Observator

Femeia în vârstă de 85 de ani a reușit să cumpere apartamentul din Brașov cu 723 de lei, dar și să primească 5000 de lei. 

Femeia a cumpărat de la stat un apartament de două camere, din centrul oraşului, cu doar 723 de lei, cam cât costă o noapte de cazare la mare. În mod normal, un astfel de apartament în zonă este peste 80 de mii de euro.

Proprietara spune că nu este un tun imobiliar, ci finalul unui război de 27 de ani cu Primăria. ”Să fie mulţumiţi domnii de la primărie şi Consiliul Local că nu i-am băgat pe penal. Pentru că în mod normal este o discriminare” afirmă doamna Lucia Suciu. 

Cele două camere plus bucătăria din casa de secol 19 au fost închiriate de stat soţilor Suciu în 1959. În 1996, au făcut cerere de cumpărare, conform legii care acorda prioritate la achiziţie chiriaşilor, dar au fost refuzați. ”Au spus: casa e fără titlu de proprietate, deoarece a fost dată ca despăgubire de război statului sovietic, după război” își amintește doamna Suciu, conform Observator

Cu titlul de proprietate rămas în URSS, primăria a susţinut că imobilul nu se poate vinde. Familia a acceptat situaţia până în 2003, când a aflat că alţi locatari din imobil reuşiseră să cumpere. A urmat un şir de petiţii, iar în 2021, femeia, acum văduvă, a dat autorităţile în judecată. Instanţa a decis că are dreptul de a cumpăra la preţul din 1996, când a depus cererea, conform sursei citate. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov afirmă că ”Legea 112 din 1995 spune foarte clar modul în care se face calculul. Astfel încât s-a ajuns ca persoana respectivă astăzi să plătească acea sumă de bani, 723 de lei”. 

Un consultant imobiliar a apreciat că prețul unui apartament în respectiva zonă are în jur de 78.000- 87.000 de euro. Apartamentul cumpărat cu nici 800 de lei astăzi se află la mai puţin de un kilometru de Piaţa Sfatului. În Consiliul Local din Braşov, a fost cerută demiterea conducerii societăţii care administrează patrimoniul imobiliar al orașului care a refuzat să vândă femeii apartamentul în ultimii 27 de ani.

Acum, femeia mai are de primit și 5.000 de lei, cheltuieli de judecată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel