O femeie din Chiajna se luptă pentru ca lângă casa ei să nu se ridice un bloc: Acolo nu se poate construi așa ceva. Credeam că în România se poate face dreptate

bloc în Chiajna
bloc în Chiajna

O locuitoare a comunei Chiajna (județul Ilfov) se luptă cu morile de vânt pentru ca lângă casa ei să nu se ridice un bloc. A ajuns chiar și în instanță, dar nu pare că are sorți de izbândă prea mari. Cel puțin momentan.

Femeia a scris o scrisoare deschisă unei judecătoare de la Tribunalul București prin care își exprima punctul de vedere privind închiderea cazului său.

Este vorba despre o speță extrem de simplă: un dezvoltator a primit aprobarea de la primar să facă un bloc în Chiajna, pe un teren de 700 metri pătrați, aflat printre case.

„Este exact lângă casa mea. Zarvă mare pentru că, pe acel biet teren, nu se putea construi un bloculeț, ci doar o locuință unifamilială, ca a mea și a vecinilor mei… Nu spun eu, spune Regulamentul, adică celebrul RLU PUG Chiajna. Și unde mai pui că pasiunea aceasta nebună a domnului dezvoltator pentru acel biet teren de 700 mp se întâmplă pe un drum de servitute, înfundat, în lot II, fără deschidere la drumul principal, un drum îngust de 4 metri care putea deservi doar maximum 4 loturi destinate locuințelor unifamiliale. Nu spun eu, spune Regulamentul, adică din nou celebrul RLU PUG Chiajna (punctul I.5.4)”, a spus femeia.

Femeia spune că pe acel lot nu se poate construi un bloc. Acum, judecătorul care s-a ocupat de caz a dat dezlegare să reînceapă lucrările de construire.

Un judecător a suspendat, în iunie 2022, executarea autorizației de construire până la pronunțarea instanței de fond. „Domnul dezvoltator, supărat nevoie mare, împreună cu prietenul sau primarul, au făcut recurs… dar ghiciți ce și cum? Încă 3 magistrați de la Curtea de Apel București le-a respins recursul. Noi am prins aripi pentru că în România părea că se face și dreptate. Doar 6 luni a durat euforia noastră. Deși 4 judecători, magistrați, ne-au dat dreptate în dosarul de suspendare, a intervenit onorata instanța în dosarul de fond”, a mai zis femeia.

Cererea de anulare a autorizației de construire a fost respinsă.

„Ce-mi mai rămâne mie să fac, doamna judecător? Să fac recurs. Am făcut. Voi aștepta poate luni de zile ca să primesc termen pentru soluționare. În aceste luni, blocul va fi gata, apartamentele vândute. (...) Vă salut, cu respect, eu, cazul D15674/3/2022!PS: mai am 2 dosare pe rol, tot cu cei doi prieteni… pentru că deși legea interzice (Legea 554/2004, art.14 pct.5), primarul i-a emis prietenului său dezvoltator încă o autorizație, pe aceeași temă, același biet lot de 700 mp, aceeași construcție și totul în timp ce prima autorizație era suspendată”, a mai scris femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel