O femeie din China, obligată să locuiască cu bărbatul cu care ieşise la întâlnire, din cauza lockdown-ului

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

O femeie din oraşul Zhengzhou, din China, este obligată să locuiască în aceeaşi casă cu un bărbat cu care avusese o întâlnire pe nevăzute. Totul din cauza lockdown-ului. 

Femeia a povestit că a mers la bărbat acasă pentru a lua masa împreună, dar lockdown-ul i-a surprins. 

"Îmbătrânesc deja, aşa că părinţii mei au organizat mai bine de 10 întâlniri pe nevăzute pentru mine. Al cincilea bărbat cu care am ieşit se pricepe la gătit şi m-a invitat la el acasă pentru a cina", a declarat ea, conform BBC. Numai că, în timpul mesei, cei doi au aflat că zona în care locuia bărbatul a fost băgată în lockdown din cauza creşterii cazurilor de COVID-19, astfel că nu a mai putut pleca din casa lui. 

Aceasta a transmis presei că este blocată în casa bărbatului de patru zile, şi că situaţia "nu este ideală". Partea bună, spune ea, este că bărbatul i-a gătit în fiecare zi. "Cu toate astea, nu vorbeşte foarte mult", a mai spus femeia. 

China are o politică foarte dură în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19, şi instituie lockdown-uri rapide în toate comunităţile unde sunt depistate cazuri. 

Femeia nu este, însă, singura prinsă într-o situaţie inedită. Luna trecută, un bărbat a fost surprins de lockdown în timp ce se muta în noua sa casă din oraşul Xi'an. Conform presei, bărbatului nu i s-a mai permis nici măcar să îşi aducă tot bagajul de la maşină, astfel că a mai împrumutat lucruri de la vecini. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BBC News (@bbcnews)

Elevii din China, obligați să poarte costume speciale de protecție

Peste 4.000 de elevi din centrul Chinei au fost trimiși în carantină duminică, după mai multe cazuri de Covid-19 au fost identificate în școala lor, potrivit autorităților locale. Oficialii din orașul Anyang, provincia Henan, au declarat că un total de 4.040 de copii de la școala Tangyin Yucai, de la elevi de la școala primară până la liceu, au fost transferați în trei unități de carantină centralizate, scrie CNN.

Oficialii din Anyang au declarat marți că au impus un blocaj strict tuturor celor 5,5 milioane de locuitori ai orașului, după ce au confirmat un focar de 84 de cazuri de Covid. Locuitorilor le este interzis să-și părăsească casele cu excepția cazului în care sunt supuși unor teste în masă pentru Covid-19 și toate fabricile și afacerile neesențiale au fost închise. Se crede că focarul este legat de un student care a călătorit în oraș din Tianjin pe 28 decembrie în timp ce era infectat cu varianta Omicron, potrivit comisiei locale de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel