O femeie din Italia a devenit mamă la vârsta de 58 de ani

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

O femeie din Ostuni, provincia Brindisi, Italia, a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 58 de ani.

Femeia de 58 de ani și soțul ei, care are 63 de ani, au conceput prin inseminare artificială, iar fetița s-a născut la spitalul Perrino, cântărind 2,3 kilograme. Evenimentul a fost sărbătorit în saloanele secției de obstetrică și ginecologie.

”Femeia și nou-născutul sunt în stare bună", a confirmat șeful departamentului, Paolo Amoruso, care a urmărit întreaga sarcină obținută prin inseminare artificială, conform Repubblica.

Cazul nu este unic pentru spital

Pentru spital, aceasta nu este o experiență nouă. În aceeași unitate sanitară o femeie de 56 de ani a născut în urmă cu doi ani.

”Ultima naștere este și mai unică, dacă ne gândim că este vorba de o pacientă de 58 de ani. Totul a decurs foarte bine. Am reușit să ducem această sarcină aproape până în luna a noua în cel mai bun mod posibil”, a spus Amoruso.

Nou-născutul, pe care părinții l-au numit Ilaria, cântărește puțin peste 2,3 kilograme. Femeia și bebelușul se vor putea întoarce acasă în următoarele zile, unde îi va aștepta proaspătul tată, în vârstă de 63 de ani.

Abonamentul medical, instrument util pentru femeile gravide

Abonamentele medicale sunt un instrument util pentru femeile gravide, deoarece le facilitează accesul la medic și la serviciile medicale de care au nevoie în perioada sarcinii, gratuit sau cu discount. Cum decurge traseul unei paciente gravide într-o clinică privată atunci când are abonament, dar şi când nu are, aflați din rândurile de mai jos. 

În baza abonamentului medical, femeile însărcinate pot accesa servicii medicale necesare pentru monitorizarea sarcinii, de la analize de laborator, la ecografii de diagnostic și monitorizare, morfologii fetale, precum și screening-uri mai specifice, pentru eventuale anomalii genetice.

Aproape 50,000 de femei însărcinate au beneficiat de servicii specifice sarcinii numai în ultimii ani, în baza abonamentului medical la o reţea privată de sănătate. Datele provin de la principalii furnizori privaţi din România şi, în realitate, cifra este mult mai mare, dacă am lua în calcul şi furnizorii locali, cabinetele medicale individuale şi operatorii de talie mică şi medie. Citește mai multe informații AICI

Firea și excesele. Medicii critică programul de fertilizare in vitro fără limite

Potrivit unor surse DCMedical, comisiile de medici-specialiști recomandă autorităților stabilirea unor limite pentru beneficiari și a unor criterii de performanță pentru clinicile care vor fi finanțate din bugetul alocat programului (între 20-40 de milioane de euro, anual).

Gabriela Firea, ministru pentru Familie, Tineret și Egalitate de șanse, a anunțat că de la bugetul CNAS vor fi decontate sume de până la 4.000 de euro pentru fiecare procedură de FIV. Firea a mai propus ca vârsta beneficiarelor să fie între 25 şi 45 de ani, față de o limită de 40 de ani, în prezent. De asemenea, a eliminat condiționalitățile privind rezerva ovariană (o analiză care arată șansele de a dobândi o sarcină) și plafonul privind numărul de finanțări la care are dreptul un cuplu. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel