O femeie folosește ambulanța pe post de taxi. Sună la 112 și spune că se simte rău, dar merge la cerșit

Femeia sună la 112 și se dă bolnavă, pentru a fi dusă în oraș / Foto ilustrativ de StartupStockPhotos de la Pixabay
Femeia sună la 112 și se dă bolnavă, pentru a fi dusă în oraș / Foto ilustrativ de StartupStockPhotos de la Pixabay

O femeie sună frecvent la 112 și solicită ambulanța, afirmând că se simte rău. În realitate este bine, dar se folosește de echipaj pentru a ajunge în oraș, la cerșit. 

O femeie din localitatea Slatina, județul Suceava, apelează frecvent numărul unic de urgență 112 și solicită ambulanța, pe motiv că se simte rău. La fața locului însă, echipajul constată că este bine. Totuși, la solicitarea ei, este nevoit să o ducă la Fălticeni, unde femeia fuge la cerșit. 

Femeia apelează la Serviciu Județean de Ambulanță de mai multe ori pe lună, folosind aceeași tactică: sună la 112, sppune că se simte rău și că are nevoie de o ambulanță pentru a ajunge la Spitalul Fălticeni, aflat la 25 de km de casa ei. 

Salvatorii răspund de regulă apelului pentru că n-au de unde să știe care este starea reală a ei. Deși constată că nu are nicio problemă de sănătate, echipajul nu poate să refuze să o transporte la unitatea medicală. Ajunsă la Fălticeni, femeia dispare în momentul în care asistentul se duce să lase foile cu informații medicale în spital. Ea merge, de cele mai multe ori, la cerșit. 

'După ce ai făcut 25 de km până la Slatina, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou'

'Spune că se simte rău. Se urmă în ambulanţă, se vede că n-are mare lucru. Vrea la spital, trebuie dusă pentru că solicită. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. După ce ai făcut 25 de km până la Slatina, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou', a declarat șeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, Alexandru Lăzăreanu, menționând că sunt și foarte multe persoane care, aflate sub influența alcoolului, solicită ambulanța pentru a fi duse acasă. 

'De la începutul anului până în prezent, avem 36.805 de solicitări din care 29.718 pacienţi transportaţi. Acestea sunt nişte date care arată că activitatea noastră este foarte mare. Nu ne putem permite să ne încurcăm cu persoane care n-au ce face şi sună abuziv la 112. Am avut un fost angajat de la ISU care spunea că trebuie să fim la dispoziţia lui 24 din 24, să stăm cât doreşte el. Cei mai mulţi dintre cei care sună în mod abuziv sunt sub influenţa alcoolului şi vor duşi acasă', a mai spus Alexandru Lăzăreanu, potrivit Adevărul.

Au existat cazuri în care angajații de la SAJ au anunțat Poliție. Amenzile primite i-au făcut pe unii să nu mai folosească Serviciul Județean de Ambulanță pe post de taxi, dar alții încă o fac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel