O femeie care îi dorea moartea fostului soț urmează să ajungă la închisoare, după ce a încercat să angajeze un asasin.
Wendy Wein își dorea moartea fostului ei soț și nu a lăsat-o (aproape) nimic să o oprească. În iulie 2020, femeia din Michigan a dat peste un site web, Rent-A-Hitman (Angajează un asasin - trad.), care promitea să „abordeze situația ta delicată” în mod privat și în timp util, scire CNN.
Site-ul se laudă că are aproape 18.000 de agenți pe teren, care pot îndeplini o misiune oriunde în Statele Unite. Pagina de web conține mărturii de la clienți mulțumiți, inclusiv un bărbat care a scris că Rent-A-Hitman „s-a ocupat cu promptitudine de problema angajaților mei nemulțumiți în timp ce eram plecat din oraș în vacanță”. Așa că Wein a completat un formular pe site, căutând consultanță pentru problema ei.
„Este cam ciudat că firma ta nu se află pe deep web sau dark web”, a scris ea într-un mesaj către un bărbat despre care credea că este consultantul șef al site-ului, Guido Fanelli. CNN a obținut o copie a mesajului. „Prefer să nu ajung la închisoare”, a adăugat ea. "Mulțumesc pentru timpul acordat."
Nici suspiciunile inițiale nu au împiedicat-o pe Wein să se ofere mai târziu să plătească 5.000 de dolari pentru ca soțul ei să fie ucis.
Dar a exsitat o problemă! Guido Fanelli este de fapt Bob Innes, un bărbat din California care conduce site-ul. „Agenții” lui Rent-A-Hitman nu au ucis niciodată pe nimeni. În schimb, site-ul există pentru a păcăli oamenii care caută asasini plătiți.
Wein se duce acum la închisoare, fiind unul dintre acei câțiva „clienți” ai Rent-A-Hitman care au fost găsiți vinovați că au folosit site-ul pentru a solicita o crimă.
Ceea ce a început ca un site web pentru o afacere de securitate a rețelelor de internet s-a transformat, din întâmplare, într-o momeală online pentru oamenii care doresc să-și omoare inamicii. Solicitările lor de servicii ajung la Innes, care le dă de treabă forțelor de ordine.
Innes, care locuiește în Fairfield, California, spune că a lăsat indicii pe tot site-ul său, sugerând că este o capcană. Pentru început, site-ul sugerează în mod deschis că oferă servicii ilegale. Mărturiile sale false includ una de la o femeie care este acum liniștită, după ce și-a surprins soțul înșelând-o cu dădacă.
Cei 18.000 de „operatori pe teren” ai săi sunt numărul estimat de agenții de aplicare a legii la nivel național. În partea de jos a site-ului, există un link pentru a verifica dacă cardul de credit le-a fost furat îi duce pe utilizatori la Centrul de plângeri pentru infracțiuni pe internet al FBI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News