O femelă de râs a fost surprinsă cu puii săi în zona sălbatică a Vrancei (VIDEO)

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Camerele care supraveghează fauna sălbatică a Vrancei au surprins o femelă de râs împreună cu puii săi. 

Dacă în zona Vrancei vedetele sunt urșii, care nu se mai tem de localnici și turiști, iată că o serie de imagini video au surprins o altă specie din zonă: râsul. O femelă, împreună cu puii săi au apărut pe 13 ianuarie, la aproximativ ora 17, în fața camerelor. 

Una dintre cele mai mari populații de râs din Europa se află în România

”Imagini superbe cu o femelă râs cu doi pui cu chef de joacă într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva. Femelele nasc 2 până la 4 pui, care rămân în grija mamei până la maturitate, adică până la doi ani.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare”, au scris reprezentanții Romsilva pe pagina lor de socializare

Adevăratul Baloo, surprins într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea

"Adevăratul Baloo a fost surprins într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. După o porție de scărpinat, acesta și-a văzut agale de drum, prin pădure. Scărpinatul de coaja arborilor are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, cu această ocazie, își marchează teritoriul. În România, țară cu una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană , urșii au habitatul în zona munților Carpați. Urșii fac deplasări lungi și își folosesc toate simțurile pentru a detecta hrana, în special simțul olfactiv, care este foarte dezvoltat. Aceștia au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana urșilor lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare.", scrie Romsilva într-o altă postare

Vezi mai multe, dar și imaginile AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel