O fetiță a fost dusă de urgență la spital, după ce a leșinat din cauza căldurii din tren, în gara din Constanţa.
O copilă a leşinat în gara din Constanţa din cauza căldurii din tren. Fetița a intrat in convulsii și a fost preluată de urgență de o ambulanță și transportată la spital, scrie Realitatea.net.
Incidentul a fost postat pe o pagină de socializare de către un pasager al trenului. Potrivit martorilor, aerul din vagoanele CFR este aproape irespirabil, lucru care duce la stări de amețeli și chiar la leșin.
"Singura modalitate de a îmbunătăți valorile de regim termic în interiorul vagonului sunt operațiile de mentenanță preventivă și monitorizarea în parcurs cu personal de specialitate a trenurilor care circulă în condițiile descrise anterior, lucrări care în acest moment se efectuează de la începutul sezonului cald în permanență, cu mențiunea că nu poate fi eliminat în totalitate impactul generat de depășirea pragului de temperatură și umiditate.
Menționăm că gradul de ocupare afectează confortul călătorilor. Astfel că pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat și folosind întregul parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.", a transmis CFR.
Medicii îi avertizează pe oameni că trebuie să fie foarte atenți în această perioadă deoarece temperaturile ridicate pot fi foarte periculoase. Dr. Silvia Nica, șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Universitar București (SUUB), a explicat pentru Știrile Pro TV ce ar trebui să facem această perioadă cu temperaturi caniculare.
"Să evite expunerea la soare și la căldură, în general, la căldura de afară între orele 11 și 17 - sau dacă trebuie neapărat să iasă, este necesar să-și acopere capul și să poarte haine din materiale textile naturale, ușoare, prin care pielea să poată respira și astfel să-și mai elimine din căldură.
De asemenea, e necesar să ne hidratăm mai bine decât în restul perioadelor de timp, respectiv de la 2 litri jumătate în sus pe 24 de ore. E bine să evităm să ieșim din incinte cu aer condiționat direct la aerul de afară, care este foarte cald, pentru că diferența de temperatură este una foarte mare. Și, în orice caz, în locuințele noastre să ne setăm aerele condiționate la niște temperaturi nu foarte ... cu o diferență nu foarte mare față de temperatura de afară, adică un 24-25 de grade ar fi suficient pentru aerul condiționat pentru a nu impacta organismul atunci când ieșim.
De asemenea, alimentația trebuie adaptată acestor temperaturi. E indicat să fie consumate mai multe fructe și legume proaspete și să scădem alimentele foarte calorigene: carnea sau preparatele gătite, așa, într-un mod sofisticat, pentru că să încercăm să mâncăm produse cât mai naturale și mai simple, pentru că și organismul le va digera mai ușor.", a explicat dr. Silvia Nica. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News