O fetiță de 3 ani, declarată ”moartă”, se trezește la înmormântare – apoi moare din nou. Familia acuză spitalul de neglijență

Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels

O fetiță de 3 ani s-a trezit în timpul înmormântării sale înainte de a fi declarată oficial moartă, după ce medicii au presupus-o din greșeală moartă prima dată.

Familia Camilei Roxana Martinez Mendoza acuză Spitalul Comunitar de Bază Salinas de Hidalgo de neglijență, după ce se pare că ar fi declarat copilul decedat prea devreme.

Tânăra avea dureri de stomac, vărsături și febră când mama ei, Mary Jane Mendoza, a dus-o la un pediatru în orașul natal al familiei, Villa de Ramos, pe 17 august, a informat ziarul El Universal citat de New York Post.

Medicul a escaladat problema și a recomandat ca fetița să fie dusă la spitalul din statul central mexican San Luis Potosí pentru a fi tratată pentru deshidratare.

Camila a fost externată din spital cu o rețetă de paracetamol – care tratează durerea și febra – dar starea ei de sănătate a continuat să se deterioreze pe măsură ce timpul trecea. Ea a fost văzută de un alt medic care a instruit-o pe mamă să o hrănească cu fructe și apă și i-a prescris un alt medicament.

În ciuda medicamentelor și a sfaturilor experților medicali, copilul a continuat să prezinte simptome de vărsături și să se simtă extrem de rău. Părinții ei îngrijorați au dus-o la un alt medic, care i-a sugerat să fie dusă de urgență la camera de urgență.

”Au vrut să-i administreze terapie intravenoasă. Le-a luat mult timp să-i pună oxigen”, a spus mama ei .”Nu i-au administrat pentru că nu i-au găsit venele mici; în cele din urmă, o asistentă a reușit.”

După aproximativ 10 minute, micuța a fost apoi dusă să se odihnească. ”Încă mă îmbrățișa, au luat-o și mi-au spus: ‘Trebuie să o lași să se odihnească în pace’”, și-a amintit mama îndurerată.

În mod bizar, mama a fost apoi ținută într-o cameră separată, încuiată. A putut să iasă, dar tot nu a putut intra în camera în care era ținută fiica ei. Camila a fost ulterior declarată moartă din cauza deshidratării.

La priveghiul fetiței decedate, Mendoza a observat că geamul de sticlă al sicriului se aburește

Alți participanți la înmormântare i-au spus mamei tulburate că are halucinații și au descurajat-o să deschidă sicriul. Cu toate acestea, bunica paternă a Camilei s-a grăbit să arunce o privire mai atentă când a observat că ochii Camilei se mișcă și a descoperit în mod șocant că are puls.

Camila a fost dusă de urgență cu ambulanța înapoi la spitalul din Salinas, unde medicii au încercat fără succes să o resusciteze și au declarat-o din nou moartă - de data aceasta din cauza unui edem cerebral (umflarea creierului).

”Acolo a fost într-adevăr locul în care copilul meu a fost terminat. Suntem devastați pentru că fata mea a fost o persoană foarte fericită, s-a înțeles cu toată lumea, nu a supărat pe nimeni”, a spus Mendoza. 

Familia plănuia să o trimită pe Camila la prima zi de grădiniță săptămâna aceasta.

Primul certificat de deces obținut de părinții ei a notat cauza decesului Camilei ca fiind doar deshidratare, în timp ce al doilea a notat deshidratare, edem cerebral și insuficiență metabolică.

”Ceea ce îmi doresc cu adevărat este ca dreptatea să fie făcută. Cer doar ca medicii, asistentele și directorii să fie schimbați, astfel încât să nu se mai repete”, a declarat mama fetiței.

Cazul sfâșietor este investigat de procurorul general de stat din San Luis Potosí, Jose Luis Ruiz, care a confirmat că se așteaptă rezultatele autopsei care este în curs de desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel