O fetiță de 3 ani, pozitivă la droguri. Cătălin Țone: În Franța, un copil a găsit hașis într-un suport de ou cu surprize

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Expertul în antidrog, Cătălin Țone, a vorbit despre timpul foarte scurt în care pot să apară efectele consumului, accidental, de droguri în rândul copiilor.

Cătălin Țone, expert antidrog, a intervenit la un post TV unde a făcut precizări importante legate de cazul fetiței în vârstă de 3 ani, care a ajuns la spital, fiind depistată pozitiv cu privire la consumul de substanțe interzise.

”Este un caz extrem de grav. Ancheta trebuie să stabilească un lucru extrem de important, acela al modalității cum au fost consumate drogurile, pentru că putem vorbi despre o inhalare pasivă, dar poate să fie ca urmare a consumului unor prăjituri, dar și ca urmare a consumului, accidental, de muguri de canabis sau de hașis, pentru că și hașisul este un produs canabic”, a declarat Cătălin Țone, expert antidrog, la Realitatea Plus.

De altfel expertul a reamintit de un caz similar care a avut loc în Franța, la începutul lunii aprilie. ”Un copil de doi ani a găsit hașiș în cutia de plastic de la un ou cu surprize, ascunse de către părinții lui, care erau consumatori de droguri. Fetița a fost dusă în comă la spital, dar a scăpat”. 

Țone: Anchetatorii trebuie să stabilească pas cu pas deplasarea copile

Prezentatoare TV a precizat că mama fetiței de 3 ani, din România, a fost testată și a ieșit negativ, expertul explicând că acest lucru este posibil dacă au trecut mai mult de 72 de ore de la consum, timp care ar putea duce la eliminarea drogului din sânge. 

”A ieșit negativ, dar trebuie să ne gândim că probabil trecuseră cele 72 de ore și nu mai avea droguri în sânge. Este posibil să fie consumatoare, este posibil ca drogurile să fii fost folosite în casă sau în altă locație.

Anchetatorii trebuie să stabilească pas cu pas deplasarea copilei, pentru a se convinge cu exactitate de unde provin drogurile”, a mai spus Cătălin Țone.

Mama fetiței afirmase că fetița ar fi consumat dulciuri cumpărate de la un magazin, motiv pentru care autoritățile au controlat respectivul magazin.

”Au fost ridicate, acum se analizează în laboratoarele Poliției, că au fost mai multe (n.r. produse), și se va stabili dacă acestea au conținut astfel de substanțe. Dar este greu de crezut ca un magazin să ofere, că nu suntem în Olanda, să ofere produse cu Tetrahidrocanabinol (n.r. THC), substanța activă stupefiantă din canabis”, a mai spus expertul.

Copiii, mai expuși la efectele ”fumatului” pasiv

Întrebat după cât timp de expunere la fumul de droguri un copil poate ajunge la spital, expertul în antidrog a precizat că ”la vârsta ei, un copil dacă stă, spre exemplu, într-un habitaclu de mașină, cu geamurile închise, iar o persoană fumează un joint, de la 5 la 15 minute, clar i se face rău. Un adult poate să ajungă și la 30 de minute. Dacă vorbim de un spațiu  de o cameră de 12 mp și o înălțime medie a camerei, în 25-30 de minute pot apărea efecte dacă se fumează intens. Copiii neavând organismul conturat, neavând sistemul imunitar conturat, este clar că pot simți acest lucru imediat”, a mai spus Cătălin Țone.

Fetița a fost internată și monitorizată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, iar potrivit purtătorului de cuvânt al unității spitalicești, Crina Kibedi, ”după mai bine de 24 de ore de spitalizare și monitorizare atentă, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ, permițând externarea în condiții de siguranță”. De asemenea, cadrele medicale au fost cele care au anunțat polițiștii, referitor la acest caz, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel