O fetiță de 5 ani a murit după ce a căzut din leagăn, în Olt

Foto ilustrativ. Imagine de Ulrike Mai de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Ulrike Mai de la Pixabay

Tragedie într-un oraș din județul Olt. O fetiță de cinci ani și-a pierdut viața, sâmbătă, după ce a căzut din leagăn.

O fetiță de cinci ani a murit după ce căzut din leagăn, sâmbătă, într-un oraș din județul Olt.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt anunță că o fetiță de 5 ani, din orașul Potcoava, aflată în curtea locuinței, a căzut, sâmbătă, din leagăn.

Copila a fost găsită în stare de inconștiență. A fost preluată de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a murit.

Polițistii din Potcoava fac cercetări pentru ucidere din culpă, informează Mediafax. 

Incidente similare

O altă fetiță, de șase luni, a murit din cauză că ar fi fost legănată în exces

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au deschis, la finalul lunii februarie a.c., un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă după ce un copil de şase luni ar fi murit ca urmare a faptului că a fost zgâlţâit în exces, a declarat prim-procurorul Nicoleta Arpinte. 

Părinții fetiței au apelat numărul unic de urgență 112 și au anunțat că micuța nu se simte bine. Din păcate, medicii n-au mai putut face nimic pentru bebeluș, scria atunci BZI.

Potrivit autopsiei, fetița avea leziuni interne, iar medicii spun că ar fi vorba despre sindromul „copilului zgâlţâit”.

„Medicul legist a precizat că moartea a fost violentă şi s-a datorat unei hemoragii sudurale bilaterale cauzată cel mai probabil de zgâlţâirea copilului. Este vorba de aşa zisul sindrom al copilului zgâlţâit, care are mortalitate între 25% şi 30 %. Un copil scuturat de părinţi poate să rămână cu sechele grave sau chiar să moară”, au transmis autorităţile.

În prezent, procurorii fac cercetări pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Tudor Ciuhodaru, explicații 

Medicul Tudor Ciuhodaru declara la Antena 3, privind acest caz, că „vorbim de leziuni cerebrale produse prin accelerare şi decelerare bruscă ritmică în care mişcarea de flexie şi extensie este combinată cu cea de rotaţie forţate şi evident că aceste traumatisme pot produce leziuni la nivelul cerebral cu consecinţe nefaste.

Din păcate, lipsa de educaţie face ca aceste cazuri să fie suficient de frecvente. Multe dintre ele trec subdiagnosticate, iar leziunile se văd pe termen lung în dezvoltarea defectuoasă din punct de vedere fizic şi psihic a copiilor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel