Fetița de doar 11 ani care a luat viața a doi băieți. Cazul a făcut înconjurul lumii, autoarea fiind în libertate sub anonimat

Poză cu rol ilustrativ / Pexels.com
Poză cu rol ilustrativ / Pexels.com

Unul dintre cazurile care au șocat întreaga Europă. Mary Bell, în vârstă de numai 11 ani, a săvârșit o crimă oribilă asupra a doi copii de 3, respectiv 4 ani. Astăzi, ea se bucură de anonimat, identitatea sa fiind necunoscută și protejată de sistemul de justiție din Regatul Unit.

Este povestea fetiței de 11 ani, care a săvârșit cu cruzime o crimă asupra a doi copii și care a șocat întreaga societate occidentală în urmă cu zeci de ani, mai exact în 1968. Capacitatea unei fetițe atât de tinere de a săvârși un astfel de act criminal a fost subiectul unor ample dezbateri și analize atât din partea psihologilor, cât și din partea forțelor de ordine. După tragedie, autoritățile s-au confruntat cu provocarea unică de a investiga implicarea unei copile atât de tinere într-un caz de dublă crimă. Aceasta a fost condamnată la închisoare pe viață pentru omor din culpă. Deși evenimentele au avut loc în Regatul Unit, cazul a fost rapid mediatizat în întreaga Europă și nu numai.

Cei doi copii uciși aveau trei și respectiv patru ani, iar ceea ce a șocat în mod deosebit autoritățile a fost personalitatea aparent nevinovată a micuței, care la doar 11 ani a înțeles cum să evite acuzațiile apelând la serviciile unui avocat. Rudolph Lyons QC, avocatul care a apărat-o, a relatat: "De exemplu, când a fost interogată de un inspector șef de poliție în legătură cu acuzația de omor, ea i-a spus: 'Voi suna după niște avocați, ei mă vor scoate de aici. Acesta este un lavaj cerebral'." Cazul a fost adus în atenția publicului și datorită acestei abilități remarcabile a fetiței, conform BBC.

Foto aici.

Numele ei era Mary Bell, cunoscută și sub numele de May, iar juriul a considerat că aceasta avea lipsă de discernământ la momentul comiterii faptei, declarând-o astfel nevinovată. Au existat speculații conform cărora fetița ar fi comis crimele "pentru plăcerea și entuziasmul de a ucide". Deși inițial nu a fost găsită vinovată, mărturia unei prietene, Norma în vârstă de 13 ani la vremea respectivă, a schimbat cursul investigației.

Cu toate acestea, judecătorul Cusack a descris-o pe May ca fiind periculoasă și a avertizat asupra riscului pentru alți copii dacă nu este supravegheată îndeaproape.

Descoperirea cadavrelor celor doi băieți, găsite în locuri neobișnuite, a adăugat un nivel suplimentar de groază acestui caz. May și Norma au negat inițial acuzațiile, dar au devenit suspecte pentru că obișnuiau să se joace în apropierea locurilor unde au fost descoperite corpurile copiilor.

Norma a depus mărturie, dezvăluind că May avea o atitudine dominantă și că a ignorat cererile de încetare a violențelor. A încercat chiar să arunce vina asupra unui alt copil nevinovat, subliniind ingeniozitatea și viclenia acțiunilor sale.

May a fost internată într-o unitate specială în 1969, iar ulterior, în 1980, a fost eliberată condiționat și i s-a oferit o nouă identitate. În 1998, cazul a reintrat în atenția publică când a fost publicată biografia vieții sale, stârnind indignarea pentru faptul că a fost plătită pentru contribuția la propria sa biografie. Cu toate acestea, ea și familia sa au primit anonimat pe viață de la Înalta Curte a Regatului Unit în 2002, invocând dreptul la o viață privată și familială, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel