O fetiță s-a născut în timp ce mama ei, infectată cu Covid-19, era în comă. Miracolul a avut loc în Marea Britanie.
Marriam Ahmad, o femeie în vârstă de 27 de ani din Marea Britanie, a adus pe lume o fetiță în timp ce se afla în comă. A doua zi, tânăra mămică, infectată cu noul coronavirus, s-a trezit, scrie BBC.
Femeia a fost testată pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2 în luna ianuarie, pe când era însărcinată în 29 de săptămâni. Atunci, a fost internată în spitalul Grange din Cwmbran, Țara Galilor și, din păcate, stare ei s-a agravat rapid.
Marriam Ahmad, care are și astm, a aflat de la medic că ar fi bine să ia în calcul o operație de cezariană. Totuși, i s-a adus la cunoștință că este posibil ca bebelușul să nu supraviețuiască.
VEZI ȘI: O femeie infectată cu COVID-19 a născut prematur la Iași
În cele din urmă, personalul medical a pus-o pe Marriam Ahmad în comă indusă. Doctorul a ținut-o de mână și i-a spus că „s-ar putea să nu se mai trezească”.
Femeia și-a chemat părinții, iar medicul l-a sunat pe soțul ei, care se afla acasă, în Newport, împreună cu primul lor copil, în vârstă de un an.
Pe 18 ianuarie, în timp ce se afla în comă indusă, Marriam a adus-o pe lume pe Khadija, o fetiță de 1,17 kilograme.
A doua zi, la prânz, femeia a ieșit din comă, în mod miraculos. Fetița a mai petrecut opt săptămâni în spital, iar acum este acasă, sănătoasă și cântărește aproape patru kilograme.
VEZI ȘI: Mamă-eroină în SUA. O femeie a născut 16 copii în 13 ani
În luna martie a anului 2021, medicina din România a cunoscut o premieră. La Iași, o mamă infectată cu Covid-19 a adus pe lume patru copii, care au prezentat anticorpi imediat după naștere.
Într-o intervenție telefonică la Antena3, medicul Carmen Dorobăț a vorbit atunci despre modul în care anticorpii se transmit de la mamă la copil:
„Ceea ce este sigur e că acești anticorpi de la o mamă, care a fost bolnavă, se transmit ulterior la copil. Posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt non-aerogen nu s-a evidențiat. Posibilitatea de transmitere aerogenă e cea mai plauzibilă și intervine în cazurile în care copiii devin pozitivi imediat după naștere. O mamă care a avut infecția și care a format anticorpii transmite anticorpii inclusiv prin lactație, ceea ce e de bun augur pentru protecția copilului“, spunea medicul Carmen Dorobăț.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News