O frescă extrem de valoroasă a fost descoperită la Pompei - mitul lui Phrixus și Helle / foto

Unsplash
Unsplash

Arheologii au făcut o descoperire majoră în mijlocul ruinelor orașului roman Pompeii, unde au dat peste o pictură în frescă care îi înfățișa pe frații mitologici greci Phrixus și Helle.

Directorul Parcului Arheologic Pompei, Gabriel Zuchtriegel, a descris descoperirea ca fiind o reflectare majoră a istoriei, potrivit wionews.

„Istoria s-a repetat”, a spus Zuchtriegel, în timp ce a făcut un anunț cu privire la lucrările de excavare și restaurare.

„Este o frescă frumoasă, într-o stare excelentă de conservare. Mitul lui Phrixus și Helle este larg răspândit la Pompei, dar este și de actualitate. Sunt doi refugiați pe mare, un frate și o soră, forțați să fugă pentru că mama lor vitregă vrea să scape de ei. Ea [Helle] a căzut în apă și s-a înecat”, a spus el.

O artă rafinată și culori vibrante domină fresca care o înfățișează pe Helle pe punctul de a se îneca, iar fața ei pare ascunsă de valuri în timp ce își întinde mâna către fratele ei.

Zuchtriegel a vorbit optimist despre acordarea accesului publicului la aceste case conservate în viitorul apropiat, după cum a subliniat și importanța culturală și istorică a celei mai recente descoperiri.

În 79 d.Hr., o erupție vulcanică a distrus orașul antic Pompeii, în care au fost uciși peste 2.000 de oameni. Aceste ruine au devenit astăzi unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din lume.

Pompeii atrage aproape patru milioane de vizitatori în fiecare an. În 2013, Unesco amenințase că îl include pe lista siturilor de patrimoniu mondial aflate în pericol, după care autoritățile italiene au început conservarea acestuia.

În ultimele luni, materialele arheologice descoperite includ 13 statuete în stilul Nașterii Domnului, care oferă dovezi ale tradițiilor ritualice păgâne care au fost desfășurate în orașul roman antic.

În iunie anul trecut, arheologii au descoperit o frescă izbitoare cu natură moartă care seamăna cu o pizza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel