O importantă parohie din centrul Chișinăului a trecut la Biserica Ortodoxă Română. Ropote de aplauze în întreaga biserică în momentul anunțului / video

Foto: Captură YouTube
Foto: Captură YouTube

Biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău a decis să adere la Mitropolia Basarabiei din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Anunțul a fost făcut de parohul lăcașului Petru Storoja, în cadrul slujbei de duminică, 3 decembrie. Decizia a fost întâmpinată cu aplauze de enoriașii prezenți în biserică, potrivit Ziarul Național.

„Astăzi, biserica noastră, împreună cu consiliului parohial, care reprezintă poporul care ne frecventează, am decis să facem un pas asumat, foarte important, un pas istoric. Am aderat cu toții, cu acest sfânt lăcaș, la Mitropolia Basarabiei“, le-a spus credincioșilor părintele Petru Storoja, alături de reprezentanții consiliului parohial, protoiereii Eugen Maznic și Radu Storoja, precum și de diaconul Marcel Rotari.



Parohul bisericii a subliniat că lăcașul va respecta în continuare calendarul de stil vechi, până „când se va coace bine mărul“.

„N-avem dreptul să clevetim de aici din amvon sau să vorbim pe cineva de rău. Dar în urma unor decizii de ordin intern și extern, am decis să facem acest pas fără nicio ezitare și să fim cu biserica-mamă, cu Biserica Ortodoxă Română. Rămânem pe stil vechi în continuare. Când va veni timpul, când se va coace bine mărul, vom decide ce vom face mai departe. Noi, preoții, și până în ziua de azi am slujit românește. Prin urmare, totul rămâne cu a fost, liturghiile, vecerniile, utreniile. O singură deosebire există – am schimbat vectorul nostru spiritual dinspre Moscova spre București”, a declarat parohul Petru Storoja.

CITEȘTE ȘI      -    EXCLUSIV  Patriarhia Română, prima reacție după ce zeci de preoți din Republica Moldova au aderat la BOR și după „frământările“ din biserica subordonată Patriarhiei Ruse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel