O legumă care poate fi găsită pe orice tarabă în piață și ignorată de mulți are proprietăți terapeutice extraordinare, cunoscute încă din antichitate.
Sfecla roșie are mare putere de vindecare, scrie sanatatebzi.ro.
Consumul de sfecla roșie este recomandat femeilor atunci când sunt în menopauză, fiind o sursă bogată de magneziu, zinc, iod, calciu, nitrați naturali și sodiu.
De asemenea, pentru boli de rinichi, ficat, vezică biliară și splină, este recomandat consumul de suc de sfeclă roșie combinat cu suc de lămâie sau suc de sfeclă proaspăt stors în combinație cu suc de morcovi. Se începe lent cu o cantitate de 50 ml, și se crește doza până la 250 de mililitri.
Pentru detoxifiere, experții recomandă suc de sfeclă roșie, datorită conținutului de colină.
Și în cazurile de hipertensiune se recomandă consumul de sfeclă roșie.
Leguma conține aminoacidul numit betanină, studiile arătând că acesta joacă un rol important în prevenirea cancerului de stomac, colon, creier și plămâni.
Sfecla roșie este un remediu minunat impotriva varicelor, precum și pentru prevenirea acestora.
Fiind, totodată, și o sursă importantă de niacină (vitamina B3), sfecla roșie facilitează reglarea nivelului de colesterol din sânge, scăzând nivelul colesterolului "rău" și crescând nivelul celui "rău". În plus, consumul de sfeclă roșie reglează și nivelul trigliceridelor din sânge. Niacină se găsește în cea mai mare cantitate în frunze, motiv pentru care și acestea trebuie adăugate când se prepară sucul.
Pentru tratarea leucemiei, se recomandă o cură ce presupune consumul a 450 ml de suc de sfeclă, țelină și morcov, zilnic, pe o perioada de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care poate fi reluată.
Deoarece conține, fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie poate combate și anemia, recomandarea fiind consumul timp de o lună a câte 150 grame de sfeclă roșie crudă, o dată la 2-3 zile.
Sfecla roșie ajuta și la stabilizarea glicemiei pacienților cu diabet de tip I și II.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News