EXCLUSIV  O lume acaparată de AI? Radu Leca: Primul lucru pe care inteligența artificială l-a creat: Biserica GPT / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Psihologul Radu Leca, realizatorul emisiunii „Ultrapsihologie”, de pe DC News, împreună cu realizatoarea emisiunii, psihoterapeutul Ramona Dumitru, au vorbit despre impactul inteligenței artificiale.

„Din punctul meu de vedere, impactul inteligenței artificiale asupra societății și asupra omenirii o să fie unul foarte mare și ne va face foarte mult rău. Există o vorbă, care are undeva la 1600 de ani și care până acum nu a greșit, indiferent de cine a fost spusă. A fost folosită și de împărați, de regi, domnitori, oameni speciali, căpetenii și generali de armată: „Drumul către iad este pavat exclusiv cu intenții bune” și ăsta e adevărul.

Noi trebuie să acceptăm inteligența artificială în viața noastră și ca să o acceptăm, ea creează noțiunea de dependență, ca la cofeină, zahăr, acid, brânzică cu grăsime multă, ca la o suncuță bună. (...) E un cârlig, se numește cârlig emoțional.”, a spus psihologul Radu Leca. 

Care e senzația pe care ne-o dă inteligența artificială?

„Evoluție umană. Se spune în felul următor: „Cât de departe o să ajungeți voi? Voi o să fiți extraordinari, dar voi până acum ați stat în întuneric, fără mine sunteți morți. Când, acum mii de ani ați descoperit focul și roata? Stai puțin, că am venit eu acum".

Primul lucru pe care inteligența artificială l-a creat: biserica ei. Biserica GPT, unde te duci, spui unde ai greșit și ce ai greșit și el îți spune: zi de trei ori aia, fă aia și gata, nu mai e păcat. Ulterior ce a făcut? A devenit peste noapte psiholog. Inteligența artificială este psiholog, este psihoterapeut, psihiatru, medic cardiolog, neurolog.”, a spus psihologul Radu Leca. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel