O mai ţii minte pe Ioana din "Declaraţie de dragoste"? Cum arată şi cu ce se ocupă acum actriţa Teodora Mareş

colaj: captură video, Facebook Teodora Mareş
colaj: captură video, Facebook Teodora Mareş

La scurt timp după ce filmul "Liceenii" a făcut senzaţie a apărut şi producţia "Declaraţie de dragoste" care i-a avut ca protagonişti pe frumoasa Teodora Mareş şi Adrian Păduraru. "Ioana" şi "Alexandru" au rămas în inimile noastre, peste timp, drept Romeo şi Julieta în variantă românească.

Actrița Teodora Mareș, actrița despre care se spunea că seamănă cu Natalie Wood, a cucerit publicul românesc din anii ’80 după ce a interpretat rolul Ioanei în filmul „Declarație de dragoste”. După ce în copilărie a făcut atletism de performanță, a intrat în lumea teatrului și a cinematografiei unde s-a remarcat încă de la primele apariţii pe scenă şi pe ecran.

Puțini știu însă că Teodora nu a agreat deloc nici rolul din "Declaraţie de dragoste", nici personalitatea şi dinamica personajului, nici scenariul şi nici pe partenerul de filmări, Adrian Păduraru. de multe ori actriţa a declarat în presă că "nu-l suporta" pe "Alexandru", deşi în film cei doi se iubeau nebuneşte.

Tânăra Teodora Mareș și Adrian Păduraru au avut o relație profesională tensionată pe platourile de filmare și nici măcar nu-și vorbeau. „Uneori mă deranjează, sunt sinceră când vă spun asta. Alteori îmi face plăcere, pentru că a fost un film care a marcat o generație sau chiar mai multe generații, într-adevăr. Multă lume a crezut că eu nu pot să fac altfel de roluri și am rămas cantonată într-un anumit gen, într-un anumit tipar. Asta pe mine m-a deranjat un pic, pentru că cred că trebuia să am o evoluție mult mai frumoasă ca actriță, ceea ce nu cred că s-a întâmplat', mărturisea actriţa, cu ceva timp în urmă, pentru newsweek.ro.

Cu ce se ocupă în prezent

Astăzi, "Ioana" are 60 de ani. A fost căsătorită cu actorul și omul de televiziune Felix Totolici, însă au divorțat după mai mulți ani.Regretă că nu a apucat să fie şi mamă, însă își asumă statutul de femeie independentă și este încă foarte activă în profesia ei.

După rolul din „Declarație de dragoste” au urmat şi alte pelicule importante care au adus-o la rampă ca pe una dintre cele mai importante actrițe din generația ei. Aceasta a apărut în Extemporal la dirigenție, Moromeţii, În fiecare zi mi-e dor de tine, Miracolul, O vară cu Mara și Harababura.

În prezent, Teodora Mareș îşi continuă cariera înfloritoare ca actriță de teatru și poate fi văzută pe scena Teatrului Național, în spectacole precum „Dineu cu proști”, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand” și „Noii infractori”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel