Gestul disperat al unei mame din Iași. Și-a aruncat copilul de la etajul 3, apoi a sărit și ea, pentru a se salva de foc - Foto în articol

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

O mamă din Iaşi și-a aruncat copilul de la etajul 3, apoi a sărit și ea, după ce un incendiu a izbucnit în casă.

UPDATE 3:

Medicii pediatri de la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul în cazul bebeluşului cu care mama s-ar fi aruncat peste fereastră de teama unui incendiu, transmite Agerpres.

"În urma investigaţiilor biologice şi imagistice, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie. El se află în comă de gradul IV, stop cardio-respirator resuscitat, traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi abdominală. Prognosticul este rezervat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf. Maria", dr. Cătălina Ionescu.

O femeie de 30 de ani a sărit, împreună cu bebeluşul său, de la etajul trei al unui bloc de pe Aleea Decebal din municipiul Iaşi, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări.

"Dispeceratul Integrat ISU - SMURD - SAJ Iaşi a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Iaşi, aleea Decebal, etajul 3, la ora 15,06. De urgenţă au fost direcţionate 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iaşi două ambulanţe (tip B şi C). De la locul evenimentului, o femeie şi un copil (mama aproximativ 30 de ani şi fiul său în vârstă de 5 luni) au fost preluaţi în stare gravă de către echipajele medicale SAJ şi au fost transportaţi de urgenţă la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa.

Zeci de persoane, evacuate din bloc



Potrivit sursei citate, pompierii au evacuat 10 persoane din bloc, iar alte 15 persoane s-au evacuat singure. Incendiul a fost lichidat la ora 15,40. Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia a fost adusă la UPU de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi.

"Este conştientă, are fractură de membru inferior şi arsuri. Copilul, areactiv, dispneic, a fost preluat de echipajul SAJ şi transportat de urgenţă la UPU de la Spitalul de Pediatrie", a spus dr. Cimpoeşu.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier şi diverse produse textile. Urmează să fie stabilită cauza producerii incendiului. Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz, urmând ca în funcţie de rezultate să fie luate măsurile care se impun. 

UPDATE 2:

"Copilul în vârstă de 6 luni este la Spitalul de Pediatrie, iar medicii spun că este în stare critică - a intrat în stop cardio-respirator odată ce a ajuns la spital. La "Sfântul Spiridon" a ajuns şi mama sa, care ar fi medic rezident, spun vecinii din bloc. Totul s-a întâmplat în jurul orei 15, când s-a dat apelul la 112 cu privire la incendiul de la apartamentul aflat la etajul al treilea", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

"Până la sosirea echipajelor de pompieri, femeia îşi aruncase, se pare, copilul de 6 luni îmbrăcat în mai multe rânduri de haine pe geam, într-o încercare disperată de a-l salva, spun martorii, după care s-a aruncat şi ea. Pompierii i-au găsit pe cei doi lângă bloc, erau în stare gravă, i-au luat cu o ambulanţă şi i-au dus la cele două unităţi spitaliceşti unde primesc îngrijiri medicale", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

UPDATE 1:

"În data de 10 ianuarie 2024, la nivelul municipiului Iași, la ora 15:06, printr-un apel la 112 a fost anunțat un incendiu care se manifesta cu flacără deschisă la un apartament.

Odată alertați, pompierii militari au dislocat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autoscară, 1 ambulanță SMURD. Totodată, la caz a fost alocată și o ambulanță a Serviciului Public de Ambulanță Iași.

În drum spre locul de manifestare a incendiului (15:09), reprezentanții ISU află de precipitarea a 2 persoane (mamă și un minor) de la etajul 3 al unui bloc de 4 niveluri. Dată fiind această situație, forțele de intervenție sunt suplimentate cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă și încă o ambulanță a Serviciului Public de Ambulanță Iași.

Odată ajunși la locul incidentului (15:14), echipajele medicale au acordat celor două victime primul ajutor, au fost stabilizate, iar mai apoi transportate la unități medicale pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestora.

La acest moment, în ceea ce privește incendiul, acesta a fost lichidat (15:40), arderea manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 25 mp la elemente de mobilier și materiale textile", transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Știrea inițială:

O mamă din Iași a recurs la un gest disperat, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Femeia şi-a învelit copilul într-o plapumă şi l-a aruncat pe geam pentru a se salva de foc, apoi a sărit și ea, transmite Antena 3 CNN. Tânăra rămăsese blocată în dormitorul cuprins de flăcări împreună cu copilul ei.

Potrivit primelor informaţii, incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc din Iaşi. Vecinii au fost cei care sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, printre care şi o autoscară.

Femeia a sărit de la etajul 3

Femeia şi copilul ei de nici un an de zile au rămas blocaţi în dormitorul apartamentului. Pentru a scăpa din ghearele flăcărilor, ea a aruncat iniţial haine pe geam, apoi a învelit copilul într-o plapumă și l-a aruncat de la etaj, ulterior sărind și ea.

La faţa locului s-au deplasat şi un echipaj SMURD, care a preluat-o pe tânără, dar şi pe copil, şi i-au transportat de urgenţă la spital.

Între timp, pompierii au continuat intervenţia pentru a stinge flăcările. Deocamdată nu se știe în ce stare se află femeia și bebelușul.

Sursa fotografiilor: Departamentul pentru Situații de Urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel