O mamă şi cei trei copii ai săi au ajuns la spital, în Neamț, după ce ar fi mâncat jeleuri cu canabis fabricate în afara României

Foto Pexels
Foto Pexels

Poliţiştii din cadrul IPJ Neamţ au început o anchetă după ce o mamă şi cei trei copii ai săi au ajuns la Spitalul Municipal de Urgenţă (SMU) Roman. Aceștia ar fi mâncat mai multe jeleuri care ar fi conţinut canabis, fabricate în afara ţării şi care le-ar fi fost făcute cadou de un prieten de familie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Laura Trifan, a spus că toţi cei patru - cu vârste de 39, 19, 16 respectiv 10 ani - erau conştienţi când au ajuns la spital, dar prezentau tahicardie, greţuri şi vărsături. "Din declaraţiile pacienţilor, au consumat jeleuri ce aveau în conţinut canabis", a zis Laura Trifan, conform Agerpres.

Un minor în vârstă de 10 ani a fost transferat la Spitalul "Sfânta Maria" Iaşi, unde a rămas internat. De asemenea, o minoră în vârstă de 16 ani a fost internată la Secţia Pediatrie a SMU Roman, unde a rămas internat sub supraveghere medicală de specialitate.

Mama copiilor şi fiica în vârstă de 19 ani au rămas câteva ore în cadrul Centrului de Primiri Urgenţe Roman pentru supraveghere de specialitate. Apoi, mama şi cele două fiice au plecat acasă cu recomandare medicală, după ce s-au simțit mai bine, a mai precizat reprezentantul unităţii medicale din Roman.

Poliţiştii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. "Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 12,00, o femeie de 39 ani, împreună cu trei copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, ar fi consumat mai multe jeleuri, fabricate în afara ţării, ulterior aceştia manifestând o stare de rău şi fiind transportaţi la o unitate medicală, din municipiul Roman", a menționat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu. Conform anchetatorilor, jeleurile respective ar fi fost făcute cadou de un prieten de familie. 

Citește și - Nu o să le mai mănânci niciodată! Din ce sunt făcute, de fapt, JELEURILE

Te-ai fi gândit la faptul că atunci când îţi cumperi celebrele bomboane gumate este că vei mânca, de fapt, şorici, oase de porc, resturi de ţesut animal sau piele de bovină? 

Jeleurile sunt printre preferatele copiilor, însă puțini se gândsec ce conţin acestea. Jeleul tradițional este un preparat dulce făcut din suc de fructe bogate în pectină, fiert cu zahăr până se îngroașă și capătă consistență de gel. Şi, totuşi, ştiai că gelatina care se foloseşte pentru fabricarea jeleurilor este o substanță solidă translucidă, incoloră sau ușor gălbuie, fără miros și aproape fără gust, obținută prin fierberea îndelungată a unor țesuturi animale (țesut conjunctiv – piele), țesut osos, cartilagii, îndeosebi de la porcine, bovine, cabaline și pești?

După cum se observă din lista de ingrediente, baza lor o constituie gelatina. Ceea ce nu ştiai însă este că acea gelatină este făcută din şorici de porc (44% pondere între ingrediente), piei de bovine (28%), oase de porc, cal sau vacă (27%) şi alte ingrediente (1%). Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel