O mămică din Alabama a dat viață pe cale naturală, iar a doua zi a născut prin cezariană

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

femeie din SUA, care a avut un dublu uter, a născut de două ori în două zile.

O femeie din SUA, care a avut un dublu uter, a născut de două ori în două zile - după o sarcină “una la un milion” și un travaliu de 20 de ore, potrivit BBC. Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a adus pe lume o fetiță marți, și pe cealaltă miercuri, la Spitalul Universității din Alabama la Birmingham (UAB).

Pe rețelele de socializare, Hatcher a anunțat sosirea “bebelușilor ei minunați” și i-a lăudat pe medici pentru că au fost “incredibili”. Fetițele sunt considerate gemeni fraterni - cu zile de naștere diferite, ceea ce este foarte rar. Hatcher a spus că familia s-a întors acasă și se poate “bucura de sărbători”. Ea se aștepta ca data nașterii să fie de Crăciun.

Doar 0,3% dintre femei suferă de această anomalie congenitală

Mama a aflat la 17 ani că are o dublă uter (uterus didelphys) - o anomalie congenitală rară, care afectează 0,3% dintre femei, conform UAB. Șansele de a rămâne însărcinată în ambele utere - o sarcină dicavitară - erau și mai mici, de “una la un milion”. 

Cazuri raportate în lume sunt extrem de rare. În 2019, un doctor din Bangladesh spunea că o femeie a născut gemeni la aproape o lună după ce a dat naștere unui copil prematur în celălalt uter. Hatcher a avut trei sarcini anterioare, fără probleme. De data aceasta, ea credea că este însărcinată doar într-un uter - până când o ecografie de rutină a arătat că există și un bebeluș în celălalt.

Cum a reacționat mămica atunci când a aflat de situație

“Am rămas fără aer… Nu ne venea să credem”, și-a amintit ea. Ea a povestit despre experiența ei neobișnuită pe Instagram. Un mesaj la 38 de săptămâni întreba: “Ce naiba?! CUM am reușit să ajungem aici?!” UAB a descris sarcina ei ca fiind normală. Profesorul Richard Davis, care a coordonat nașterea, a subliniat că fiecare bebeluș a avut “spațiu suficient pentru a crește și a se dezvolta”.

Asta pentru că fiecare bebeluș avea un uter al lui, a explicat el - spre deosebire de o sarcină tipică de gemeni. Travaliul doamnei Hatcher a fost provocat la 39 de săptămâni, și a necesitat dublă monitorizare și evidență la spital - precum și dublu personal.

Primul pe cale naturală, al doilea prin cezariană

Obstetricianul ei a descris “o răsuflare din partea tuturor celor prezenți” când primul bebeluș a fost născut pe cale naturală la ora locală 19:45, pe 19 decembrie. Cel de-al doilea a venit prin cezariană, după mai mult de 10 ore, la ora locală 06:10, în dimineața următoare.

Profesorul Davis a spus că fetițele pot fi numite gemeni fraterni - un termen folosit când fiecare bebeluș se dezvoltă dintr-un ou separat, fiecare fertilizat de un spermatozoid separat. “La finalul zilei vorbim de doi bebeluși într-o burtă în același timp”, a spus el. “Doar că aveau apartamente diferite.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel