O mămică din Alabama a dat viață pe cale naturală, iar a doua zi a născut prin cezariană

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

femeie din SUA, care a avut un dublu uter, a născut de două ori în două zile.

O femeie din SUA, care a avut un dublu uter, a născut de două ori în două zile - după o sarcină “una la un milion” și un travaliu de 20 de ore, potrivit BBC. Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a adus pe lume o fetiță marți, și pe cealaltă miercuri, la Spitalul Universității din Alabama la Birmingham (UAB).

Pe rețelele de socializare, Hatcher a anunțat sosirea “bebelușilor ei minunați” și i-a lăudat pe medici pentru că au fost “incredibili”. Fetițele sunt considerate gemeni fraterni - cu zile de naștere diferite, ceea ce este foarte rar. Hatcher a spus că familia s-a întors acasă și se poate “bucura de sărbători”. Ea se aștepta ca data nașterii să fie de Crăciun.

Doar 0,3% dintre femei suferă de această anomalie congenitală

Mama a aflat la 17 ani că are o dublă uter (uterus didelphys) - o anomalie congenitală rară, care afectează 0,3% dintre femei, conform UAB. Șansele de a rămâne însărcinată în ambele utere - o sarcină dicavitară - erau și mai mici, de “una la un milion”. 

Cazuri raportate în lume sunt extrem de rare. În 2019, un doctor din Bangladesh spunea că o femeie a născut gemeni la aproape o lună după ce a dat naștere unui copil prematur în celălalt uter. Hatcher a avut trei sarcini anterioare, fără probleme. De data aceasta, ea credea că este însărcinată doar într-un uter - până când o ecografie de rutină a arătat că există și un bebeluș în celălalt.

Cum a reacționat mămica atunci când a aflat de situație

“Am rămas fără aer… Nu ne venea să credem”, și-a amintit ea. Ea a povestit despre experiența ei neobișnuită pe Instagram. Un mesaj la 38 de săptămâni întreba: “Ce naiba?! CUM am reușit să ajungem aici?!” UAB a descris sarcina ei ca fiind normală. Profesorul Richard Davis, care a coordonat nașterea, a subliniat că fiecare bebeluș a avut “spațiu suficient pentru a crește și a se dezvolta”.

Asta pentru că fiecare bebeluș avea un uter al lui, a explicat el - spre deosebire de o sarcină tipică de gemeni. Travaliul doamnei Hatcher a fost provocat la 39 de săptămâni, și a necesitat dublă monitorizare și evidență la spital - precum și dublu personal.

Primul pe cale naturală, al doilea prin cezariană

Obstetricianul ei a descris “o răsuflare din partea tuturor celor prezenți” când primul bebeluș a fost născut pe cale naturală la ora locală 19:45, pe 19 decembrie. Cel de-al doilea a venit prin cezariană, după mai mult de 10 ore, la ora locală 06:10, în dimineața următoare.

Profesorul Davis a spus că fetițele pot fi numite gemeni fraterni - un termen folosit când fiecare bebeluș se dezvoltă dintr-un ou separat, fiecare fertilizat de un spermatozoid separat. “La finalul zilei vorbim de doi bebeluși într-o burtă în același timp”, a spus el. “Doar că aveau apartamente diferite.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel