O mare doamnă a scenei: Am vrut să nu plâng, astăzi, de emoție

ruxandra sireteanu aniversare
ruxandra sireteanu aniversare

Ruxandra Sireteanu a aniversat, duminică, 40 de ani de carieră pe scena Teatrului Nottara, în piesa ”Nu vorbiți cu actorii”. Alături de marea doamnă a scenei românești s-a aflat Alexandru Repan, care a povestit, după final, cum s-au cunoscut în prima zi de facultate, la UNATC. Profesoara Sanda Manu, care i-a îndrumat pașii în teatru, a urcat pe scenă pentru a-și omagia eleva.  

Piesa, un succes al  Teatrului Nottara, este regizată de Diana Lupescu. Președintele Ion Iliescu a participat la eveniment, însoțit de ministrul Victor Opaschi.

”Teatrul Nottara este casa mea, a glumit actrița, încă de la patru ani, când părinții s-au mutat în acest bloc. Am vrut să nu plâng, astăzi, de emoție și am reușit fiindcă am avut parte de un public extraordinar. Vă mulțumesc, sper să am noroc, cum am tot avut în viață, să ne vedem mulți ani de acum înainte”, a spus Doamna Ruxi, fiica marelui actor care, alături de George Vraca, a dat prestigiu Teatrului Nottara.

Ruxandra Sireteanu este extrem de tonică, de-o energie debordantă şi molipsitoare. Face dublaje la desene animate, ţine cursuri de actorie, are înregistrări la radio, înregistrează reclame. A împrumutat vocea multor personaje în spectacole de teatru radiofonic: peste trei sute de spectacole de teatru şi alte câteva sute de poveşti, pentru emisiunea „Noapte bună copii”. O regăsim şi în distribuţiile multor filme Divorţ… din dragoste, regia: Andrei Blaier; Păcală se întoarce, regia: Geo Saizescu; Viaţa fără ea, regia: Gina Lazăr; Niki Ardelean, colonel în rezervă, regia: Lucian Pintilie; Aici nu mai locuieşte nimeni, regia: Malvina Urşianu; Această lehamite, regia: Mircea Daneliuc; A fost prietenul meu, regia: Andrei Blaier; Septembrie, regia Timotei Ursu; Între oglinzi paralele, regia: Mircea Veroiu; Baladă pentru fiul meu, regia: Constantin Dicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel