O „mega secetă” amenință viețile a milioane de americani. Schimbările climatice continuă să creeze fenomene meteo extreme

Foto Pexels
Foto Pexels

Seceta istorică care a sufocat râurile și rezervoarele de la Munții Stâncoși până la coasta Californiei amenință să încordeze rețelele electrice în această vară, ridicând spectrul penelor de curent și forțând regiunea americană să se bazeze pe mai mulți combustibili fosili.

Publicitate

Multe rezervoare care ar trebui să fie pline după topirea zăpezii, sunt la niște cote extrem de joase, inclusiv cel mai mare din SUA, Lake Mead, care a scăzut săptămâna aceasta la un nivel record. Barajele hidroenergetice care se alimentează din acele rezervoare nu vor putea pompa atât de multă energie electrică pe cât ar trebui, dacă vor mai continua totuși să funcționeze.

După ce seceta din vara trecută a închis barajul hidro de la Lacul Oroville, al doilea cel mai mare rezervor din California, timp de cinci luni, oficialii avertizează că încă o oprire nu reprezintă o posibilitate îndepărtată.

„Nu ne-am gândit niciodată că (acest lucru) se va realiza în timpul vieții noastre”, a spus guvernatorul Gavin Newsom săptămâna trecută, în timpul unei călătorii la baraj, menită să le reamintească californienilor despre pericolele secetei, notează Bloomberg. "S-a întâmplat. Și perspectivele că se va întâmpla din nou sunt foarte reale, în special pentru că am avut cel mai uscat ianuarie, cel mai uscat februarie și cel mai uscat martie din istoria Californiei.”

Unul dintre districtele cheie de apă din California a declarat stare de urgență în această săptămână, limitând utilizarea apei în aer liber pentru aproximativ șase milioane de oameni. 

Statul a trebuit să recurgă la întreruperi de curent în timpul unui val de căldură extrem în 2020, iar estul Washingtonului a făcut același lucru în 2021. California a închis recent mai multe centrale electrice vechi pe gaz natural, în timp ce trecea la energia solară și eoliană. 

Energia hidro scăzută a fost unul dintre motivele pentru care statul a suferit din cauza lipsei de energie în timpul nopților fierbinți ale valului de căldură.

Seceta și întreruperile de curent ulterioare sunt doar un exemplu al modului în care condițiile meteorologice extreme pun în dificultate orașele și infrastructura construită pentru o climă diferită, mai stabilă. 

Anul trecut, SUA au îndurat 20 de evenimente meteorologice extreme care au provocat daune de cel puțin 1 miliard de dolari fiecare, inclusiv înghețul din februarie din Texas, care a ucis peste 200 de oameni. În total, vremea extremă a costat țara aproximativ 148 de miliarde de dolari în 2021, potrivit Centrelor Naționale de Informare a Mediului. În anii 2010, media era de 89 de miliarde de dolari pe an.

Mai puțină energie hidroelectrică înseamnă că centralele electrice pe bază de combustibili fosili din regiune vor arde mai mult gaz natural și cărbune pentru a umple cererea.

Aceasta este o problemă pentru statele care încearcă să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să lupte împotriva schimbărilor climatice. Și chiar și dependența crescută de combustibilii fosili are limitele sale. Statele din Vest au devenit toate dependente de importarea energiei unele de la altele în perioadele de mare cerere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel