O misiune arheologică egipteano-poloneză a descoperit joi ruinele unei părţi extinse a unui oraş antic datând din secolele IV - VII d.Hr. în oraşul-port Alexandria, a declarat Ministerul pentru Antichităţi din această ţară, într-o declaraţie preluată de Xinhua.
Misiunea a descoperit, de asemenea, o colecţie de mozaicuri romane care acopereau podeaua unei case din oraşul antic în timpul excavaţiilor din zona Kom el-Dekka din Alexandria, a adăugat aceasta.
"În oraşul descoperit au fost identificate ruinele unui mic teatru, ale unei băi imperiale mari şi a 22 de săli de curs, provenind de la o universitate antică", a declarat Ayman Ashmawy, şeful Departamentului pentru Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului pentru Antichităţi.
El a adăugat că mozaicul de pe podeaua uneia dintre case constă în şase imagini hexagonale cu flori de lotus, înconjurate de un cadru circular tipic.
Misiunea arheologică poloneză efectuează săpături la acest sit din centrul oraşului vechi încă din 1960 în colaborare cu Ministerul egiptean pentru antichităţi, a precizat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi.
Excavaţiile din ultimii ani s-au concentrat asupra studierii arhitecturii rezidenţiale, încă necunoscută în Alexandria secolelor I - III-lea d.Hr, a adăugat Waziri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu