O nava de croazieră de lux, blocată de 4 luni în Belfast, rămâne ancorată după două încercări eșuate de a pleca

Captură de ecran / Foto: Video Youtube Villa Vie Residences
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Villa Vie Residences

Nava de croazieră trebuia să înceapă călătoria pe 30 mai.

Nava de croazieră de lux blocată în Belfast de patru luni rămâne ancorată în largul coastei Irlandei de Nord, după două încercări eșuate de a porni într-o călătorie în jurul lumii.

Villa Vie Odyssey trebuia inițial să se îmbarce într-o călătorie „perpetuă” de trei ani și jumătate pe 30 mai, dar a fost abandonată după ce a avut nevoie de reparații, lăsând pasagerii blocați în Belfast pe parcursul verii.

Cei 125 de pasageri au fost în cele din urmă lăsați să urce la bord luni seară, cu speranța că vor pleca în sfârșit în călătorie, însă nava a ancorat rapid la câțiva kilometri distanță, unde a rămas de atunci.

Operatorul navei, Villa Vie Residences, a confirmat marți că mai erau încă „niște documente administrative de terminat înainte de a părăsi zona Belfast”, cu o nouă plecare programată pentru marți seară la ora locală 23:00. Miercuri, la ora locală 17:00, nava era încă acolo.

Pasagerul Angie Harsanyi din Colorado a declarat că li s-a spus că vor primi o actualizare miercuri seara, dar că erau încrezători că vor pleca miercuri seara sau joi.

Stare de spirit bună la bord

Ea a spus că starea de spirit la bord a fost pozitivă, deși au existat întotdeauna unele plângeri.

„Ne place aici. Suntem foarte fericiți să fim la bord. Mâncarea este fenomenală. Am avut prima noastră cină aseară. A fost de cinci stele, au servit fileuri de vită, supe; au organizat spectacole”, a spus ea.

Ea a spus că „felicitări uriașe” ar trebui acordate directorului executiv, Mike Peterson, și directorului operațional, Kathy Villalba, pentru că au trecut prin toate cererile „frustrante” care le-au fost adresate începând de luni.

Nava a ieșit pentru prima dată pe mare luni, înainte de miezul nopții, dar a călătorit doar o oră, ancorând la nord de Bangor, la câteva mile distanță.

Harsanyi a declarat că cele mai recente întârzieri au fost cauzate de „unele discuții privind necesitatea de a se întoarce la docurile din Belfast pentru mai multă apă și combustibil”, dar „toată lumea a fost destul de pozitivă”, indiferent de decizie.

Pasagerii care au ales să rămână în Irlanda de Nord în timpul reparațiilor au început să iubească orașul și oamenii săi.

Nuntă în Caraibe

Harsanyi s-a îndrăgostit și ea. Ea și logodnicul ei, Gian Perroni, un alt pasager, s-au logodit și speră să aibă o nuntă mare când nava va andoca în Caraibe, primăvara viitoare.

Un bărbat a declarat că i-a plăcut Belfastul, dar că este pregătit pentru restul croazierei.

O femeie din Georgia a spus că și-a dorit întotdeauna să vadă lumea, dar a mulțumit Belfastului pentru că i-a găzduit, numindu-l „un loc minunat”.

Marți, John Frim, un pasager, a declarat că era puțin „confuz” de situație, dar era „fericit să fie acasă” și să fi dormit pentru prima dată în „propriul pat” la bordul navei, conform The Guardian.

Un alt călător, Andy Garrison, 75 de ani, a declarat că pasagerii au fost „rezistenți” în așteptarea finalizării reparațiilor. Deși a spus că îi place Belfast „foarte mult”, a fost „atât de fericit să plece”.

El a adăugat: „Sunt gata să plec. Ne oprim pentru scurt timp în Brest, Franța, apoi mergem în Spania, în Portugalia și traversăm oceanul pentru a merge în Bahamas, unde rămânem o vreme”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel