O navă militară de patrulare a Coreei de Sud a ajutat o navă eșuată de 10 zile nord-coreeană din „rațiuni umanitare”

Navă de patrulare sud-coreeană. Foto: DAPA
Navă de patrulare sud-coreeană. Foto: DAPA

O navă de patrulare sud-coreeană a venit în ajutor duminică, din "raţiuni umanitare", unei nave nord-coreeene eşuate de zece zile în apropierea frontierei maritime dintre cele două ţări, a declarat armata sud-coreeană, citată de AFP.

Statul-Major Interarme (JCS) a indicat că un avion de patrulare maritim detectase duminică o navă neidentificată în apele din largul coastei estice al Coreei de Sud şi trimisese o navă de patrulare la faţa locului.

Când nava s-a apropiat, echipajului vasului aflat în dificultate a cerut ajutor şi marinarii sud-coreeni au confirmat că era vorba de o navă nord-coreeană, a informat JCS într-un comunicat citat de Agerpres.

Echipajul navei nord-coreene a spus că era blocat de zece zile şi şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce în ţară, se afirmă în comunicat.

Marinarii nord-coreeni au cerut hrană şi apă potabilă, care le-au fost furnizate de partea sud-coreeană din "motive umanitare".

"Coreea de Nord a fost informată şi prin intermediul comandamentului ONU şi al reţelei internaţionale de comunicare maritimă cu scopul de a putea să ajute nava nord-coreeană în dificultate", precizează comunicatul.

Un grup de nord-coreeni a traversat marţi apele sud-coreene la bordul unei ambarcaţiuni din lemn, ceea ce pare să fie unul din rarele cazuri de dezertare prin frontiera maritimă.

Cei patru nord-coreeni, care se aflau în ambarcaţiune, "îşi exprimaseră intenţia de a dezerta", a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală anonimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel