O nouă boală misterioasă se răspândește la câini. Medicii veterinari sunt în alertă

foto: Freepik
foto: Freepik

Avem motive să ne îngrijorăm pentru blănoșii noștri?

Cercetătorii americani fac eforturi să afle cauza unui val de infecții respiratorii la câini, care în unele cazuri a avut consecințe fatale. Boala, descrisă ca o "afecțiune infecțioasă respiratorie canină atipică", a fost identificată de Departamentul de Agricultură din statul american Oregon. Printre simptomele acestei afecțiuni se numără tusea, strănutul, secrețiile nazale și oculare, precum și letargia.

Începând din august, veterinarii din Oregon au înregistrat peste 200 de cazuri, iar altele au fost semnalate în statele Colorado, Illinois și New Hampshire, conform CNN. Laboratorul de diagnosticare a bolilor animalelor din Washington a raportat, de asemenea, mai multe cazuri ale acestei afecțiuni respiratorii canide misterioase. "Am observat o creștere a numărului de câini cu afecțiuni respiratorii, cum ar fi tusea, letargia și febra, iar simptomele persistă mai mult de câteva zile", a declarat Kevin Snekvik, directorul executiv al centrului și profesor la Washington State University College of Veterinary Medicine.

Virus rezistent la medicamente

Conform specialiștilor, câinii afectați de această boală prezintă simptome similare celor ale unei boli respiratorii, însă, în general, ies negativ pentru afecțiunile respiratorii comune. De asemenea, se observă că această afecțiune este destul de rezistentă la tratamentele standard, conform declarațiilor dr. David B. Needle, medic patolog la Laboratorul de Diagnostic Veterinar din New Hampshire și profesor asociat la Universitatea din New Hampshire. „Decesele nu par să fie o parte majoră a sindromului pe care îl investigăm, animalele dezvoltând rar o pneumonie acută și uneori fatală, după această boală lungă. Credem că ar putea fi vorba de o infecție secundară”, a spus Needle, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel