Peste 60 de food truck-uri din România vor "jongla" cu sute de preparate din bucătării internaţionale, la ediţia din acest an a celui mai mare eveniment de streed food & street art din Europa - The Carnival -, care va avea loc de vineri până duminică, la Romexpo.
Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, vizitatorii vor avea posibilitatea să regăsească aici burgeri suculenţi în combinaţii inedite, frigărui de berbecuţ originare din zona Abruzzo, pizza napoletană, pulled pork şi hot dogs americani, wurşti autentici bavarezi, tacos, burritos ca în Mexic, arepas columbiene, paella spaniolă, paste, grills & barbecues şi multe alte surprize. Din ofertă nu vor lipsi deserturile: churros, clătite, îngheţată sau gaufre belgiene.
"Fiecare dintre ele are o poveste, pe care au creat-o chiar proprietarii lor, tineri care au călătorit prin toată lumea pentru a culege cele mai bune reţete. (...) Vă aşteptăm să le degustaţi şi să le aflaţi povestea la The Carnival", se arată în comunicat.
Fiecare seară de festival are o tematică aparte la The Carnival. Vineri are loc Friday Fiesta, unde headlineri sunt Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru, Basska şi mulţi alţii. Sâmbăta stă sub semnul Saturday Beats cu un show exploziv al artiştilor Sunnery James & Ryan Marciano, Peter Bjorn and John, Asian Dub Foundation Sound System şi mulţi alţi artişti locali. Carnavalul se va încheia cu un Sunday Picnic, când pe scenă vor urca Nouvelle Vague, Balthazar, Hindi Zahra, FiRMA, The Mono Jacks, Byron.
Pentru prima dată The Carnival va include şi evenimente speciale precum We Love Retro - care îi va aduce pe scenă pe No Mercy, Nana, Coolio sau Rednex -, Funk Rock Hotel - al cărui line up este format din Omul cu şobolani, Paraziţii, Alternosfera sau E.M.I.L - şi Battle Arena Showcase - care îi va aduce pe scenă pe Nane, Celula de criză şi Motanu'.
În cele trei zile de festival vor avea loc momente cu acrobaţi, spectacole de magie şi jonglerii cu flăcări. Participanţii vor putea să îşi lase frâu liber imaginaţiei şi să îşi creeze propria melodie cu ajutorul Grande Piano, instrumentul de artă stradală care a ajuns în marile oraşe ale lumii.
La ediţia de anul acesta organizatorii The Carnival vor construi cea mai mare zonă pentru copii de până acum, iar sâmbătă este programat şi un concert Gaşca Zurli în perimetrul festivalului.
Pentru amatorii de senzaţii tari organizatorii propun "o cină printre nori, departe de firul ierbii". Doritorii sunt aşteptaţi la Dinner In The Sky cu preparate gourmet şi vinuri servite cu o privelişte panoramică deasupra Bucureştiului.
De asemenea, vizitatorii sunt aşteptaţi să gătească, virtual, alături de chef Adi Hădean. Doritorii sunt aşteptaţi la studioul Chroma unde îşi vor putea face scurte video-uri în care vor apărea gătind alături de celebrul chef.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News