EXCLUSIV  O nouă formă de bullying în școlile din România. Radu Leca: Copiii sunt sunați la diferite ore

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Psihologul Radu Leca a prezentat o nouă formă de bullying ce se manifestă în școlile din România.

Odată cu începerea școlilor, după doi ani de pandemie, fenomenul de bullying pare că nu s-a diminuat, ci din contră, a căpătat amploare și noi forme de manifestare. Psihologul Radu Leca a prezentat cea mai nouă metodă prin care elevii răuvoitori își terorizează colegii de școală:

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Salarii de peste 4.000 de lei pentru profesori. Cîmpeanu: Trebuie să redăm prestigiul cadrului didactic

„Bullyingul a reapărut în școli cu o forță fantastică datorită faptului că majoritatea părinților au stat într-o așteptare și într-o foarte marie furie în interiorul caselor (n.r. după cei doi ani de pandemie). Aveam de-a face cu o nouă formă de bullying prezentă în școlile din România.

Sunt alese victime, respectiv copii sensibili, care nu pot socializa cu ușurință și sunt sunați la diferite ore, de diferiți colegi care creează o ruletă. Ruleta se realizează pe grupurile de WhatsApp și se alege, nu la întâmplare, victima, respectiv victima care va ceda cu siguranță sau care va plânge imediat cum se închide apelul. Apelul este realizat sub formă de unknown caller/unknown id (apelant necunoscut), iar vorbele care îi sunt spuse victimei la telefon sunt grele și au legătură cu defecte fizice, defecte emoționale și/sau elemente psiho-emoționale care creează efecte negative, respectiv anxietate, depresie, ticuri sau tulburare obsesiv-compulsivă.

Acești copii sunt scoși în afara societății academice din interiorul școlilor, sunt scoși în afara a tot ceea ce înseamnă grupuri de Whatsapp, sunt marginalizați, sunt sunați noaptea și ziua de către copiii populari.

Există posibilitatea ca acest bullying să fie oprit atât timp cât părinții victimei reclamă acest lucru, mai întâi dirigintelui și ulterior să creează, fără niciun fel de rușine, o primă hârtie oficială cu număr de înregistrare către cabinetul directorului și ulterior către Ministerul Educației. Acest fenomen trebuie să fie oprit, iar copiii noștri sensibili trebuie să fie protejați“, a precizat psihologul Radu Leca.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Ministrul Cîmpeanu: De ce nu se vor mai da note la educație fizică

Este sportul o soluție pentru a diminua energia copiilor răuvoitori?

Unele cercuri văd sportul ca o soluție pentru a diminua energia copiilor rău intenționați care își șicanează colegii. Radu Leca a explicat și de ce sportul nu poate reprezenta o soluție pentru a combate acest fenomen de bullying:

„Sportul pentru copiii mai agresivi și răuvoitori nu va ajuta la absolut nimic. Faptul că se pune accentul pe ideea că un copil rău are energie, este un lucru fals. Copilul nu este rău genetic, ci este înrăit de către părintele toxic. Nu copilul trebuie să facă sport, ci părintele rău și toxic trebuie să facă sport.

Părintele reprezintă principalul pion sursă în acest bullying despre care toată lumea vorbește. Nu copiii care fac bullying sunt de vină, ci părinții lor, prin toxicitate, răutate și venin“, a concluzionat, pentru DC News, psihologul Radu Leca.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  „Întrebare dură“, despre școlile fără rezultate, pentru ministrul Cîmpeanu: Asta a făcut ARACIP până acum, transpartinic, 17 ani continuu, cu aceeași conducere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel