O nouă găselniță la supermarket. Au apărut cărucioarele cu tabletă și inteligență artificială / Pot scana lista de cumpărături pe care ți-o dă soția / video

Cover designed by Freepik - chandlervid85
Cover designed by Freepik - chandlervid85

Un lanț de supermarketuri testează în premieră cărucioare dotate cu inteligență artificială, care te pot ghida către produsele dorite.

În Köln, un lanț de supermarketuri testează cărucioarele de cumpărături cu un dispozitiv de navigare integrat. Scopul: Clienții ar trebui să găsească exact produsele pe care le caută în cel mai scurt timp posibil. Acesta ar trebui să funcționeze cu ajutorul proiectului de inteligență artificială (AI) „Catch”, scrie Merkur.

Sistemul este testat în Centrul Rewe din Köln-Bickendorf (districtul Köln Ehrenfeld). Potrivit Rewe, un total de aproximativ 110 cărucioare de cumpărături au fost echipate cu o tabletă. În aceasta este integrată tehnologia companiei israeliene Catch Retail Inc. Cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), rafturile și căile individuale ale supermarketului Rewe pot fi afișate pe o hartă din tabletă. Inteligența artificială ghidează clienții către produsele pe care le caută, explică reprezentanții Rewe.

Prin însoțirea clienților, „Catch” ar trebui să învețe rutele de cumpărături și astfel să prezică traseul lor prin magazin. În supermarket, tehnologia este conectată la un sistem digital.

„De îndată ce un client intră pe un culoar al supermarketului, sunt sugerate produse potrivite”, explică Frank Oliver Schmitz, inginer șef de inovare la Rewe Digital, într-un videoclip despre tehnologia „Catch”.

Listele de cumpărături pot fi, de asemenea, scanate

Pentru ca AI să știe ce doresc clienții să cumpere din supermarket, „Catch” poate scana și liste de cumpărături scrise de mână, liste de cumpărături digitale și coduri de bare. Potrivit lui Rewe, acest lucru se poate face cu o cameră care se află pe spatele tabletei.

„Catch recunoaște apoi listele și scrisul de mână ale clienților și îi conduce automat către locațiile produselor dorite”, transmit reprezentanții magazinului. De asemenea, în timp ce îi ghidează pe clienți, sistemul de navigație sugerează și produse cu reduceri și oferte care ar putea fi potrivite pentru cei care fac cumpărături.

Potrivit lui Rewe, datele personale ale clienților colectate de AI nu sunt stocate permanent.

Proiectul „Catch” este inițial un proiect pilot. Cărucioarele de cumpărături cu inteligență artificială vor fi testate inițial timp de patru luni la Centrul Rewe din Köln Bickendorf. Compania dorește apoi să evalueze modul în care sistemele de navigație au fost primite de clienți. Apoi se va lua o decizie cu privire la o posibila continuare a utilizării tabletelor, spune Rewe. Din decembrie 2022, metoda de cumpărături „Scan & Go” este oferită și în supermarketurile Rewe. Clienții pot scana produsele în timp ce cumpără și pot plăti mai rapid la casă.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel