O nouă moarte suspectă în Rusia. Cadavrul unui magnat rus, „găsit de spionii lui Putin” după ce a căzut de la etaj

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cadavrul unui magnat rus a fost „găsit de spionii lui Putin”, după ce ar fi căzut de la etajul blocului în care locuia.

O nouă moarte suspectă în Rusia. De această dată este vorba despre un alt manager de top al unei companii energetice, care a fost găsit mort la Moscova. Corpul său a fost „descoperit de un angajat al serviciului de spionaj străin al Rusiei”.

Potrivit rapoartelor, Mihail Rogachev, în vârstă de 64 de ani, a căzut de la o fereastră a casei sale, de la o înălțime de 110 metri. Acesta fusese vicepreședinte al Yukos, un gigant petrolier care s-a opus lui Vladimir Putin și a fost forțat de către dictator să renunțe la afaceri. Rogachev a avut, de asemenea, o carieră distinsă ca director executiv al grupului Onexim și mai târziu ca director general adjunct al gigantului minier Norilsk Nickel, scrie Mirror.

Deși inițial știrile din presa rusă spuneau că bărbatul suferea de „o formă severă de cancer”, aceste informații au fost negate cu fermitate de familia sa, potrivit canalului Telegram VCHK-OGPU, care are legături cu forțele de ordine și serviciile de securitate.

Rudele lui au insistat că nu există semne care să indice faptul că el ar fi putut să se sinucidă și că era într-o „dispoziție bună” cu puțin timp înainte să fie găsit mort. Cadavrul său a fost găsit în curtea blocului în care bărbatul are un apartament la etajul 10, de către un angajat al SVR, care a fost șoferul personal al lui Serghei Vinokurov, fostul director adjunct al serviciului de informații străine. Agentul SVR a spus că plimba câinele șefului său atunci când a văzut cadavrul.

Bărbatul luase micul dejun cu familia sa în acea dimineață

Rogachev „a luat micul dejun cu rudele sale, era într-o dispoziție normală, iar apoi cadavrul său a fost găsit sub ferestrele casei sale”, a raportat VCHK-OGPU. Unele scrisori de mână și alte foi dactilografiate ale unei posibile scrisori de adio au fost găsite împrăștiate în baia lui, spun rapoartele. Pierderea sa a fost „o altă parte dintr-un lanț de morți ciudate în industria petrolului și gazelor din Rusia”, a spus canalul Borusio Telegram.

Spre exemplu, Leonid Shulman, șeful serviciului de transport al Gazprom Invest, a fost găsit mort cu multiple răni de înjunghiere în baie. Alexander Tyulyakov, șef adjunct al securității corporative la Centrul de Așezări Unite al Gazprom, „trezoreria” gigantului energetic, s-ar fi sinucis în ziua în care Putin a intrat în război. El a murit în data de 25 februarie 2022, în aceeași locație în care a murit Shulman. Și în cazul său există suspiciuni puternice că nu și-a luat viața.

În luna aprilie a aceluiași an, multimilionarul Serghei Protosenya, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit spânzurat după ce ar fi ucis-o cu un topor pe soția sa Natalia, în vârstă de 53 de ani, și pe fiica lor adolescentă, Maria, în timp ce dormeau. Protosenya a fost un fost vicepreședinte al Novotek, o companie strâns legată de Kremlin. Rapoartele ulterioare au sugerat faptul că întreaga familie ar fi putut fi ucisă de o echipă a lui Putin, care de obicei se află în Costa Blanca.

În mai 2022, fostul manager Lukoil, Alexander Subbotin, a fost găsit mort în subsolul unei case din Mytishchi, după ce „a luat sfaturi de la șamani”. Una dintre teoriile vehiculate este că Subbotin - care deținea și o companie de transport maritim - a fost otrăvit cu venin de o broască râioasă care a declanșat un atac de cord.

Alte morți suspecte ale angajaților Lukoil

Magnatul Lukoil Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a căzut de pe o fereastră a Spitalului Clinic Central de elită din Moscova, cunoscut și sub numele de clinica Kremlin, în septembrie 2022. El a fost înlocuit de Vladimir Nekrasov - în octombrie 2023, care a murit la vârsta de 66 de ani din cauza „insuficienței cardiace acute”, în octombrie 2023. Atât Maganov, cât și Nekrasov s-au opus războiului lui Putin.

Lista morților suspecte continuă cu senatorul rus Vladimir Lebedev, cu legături strânse cu Lukoil, care a murit brusc într-o „tragedie cumplită” inexplicabilă, la vârsta de 60 de ani. În luna martie a fost găsit mort vicepreședintele Lukoil, o companie proeminentă care susține regimul lui Putin. Vitaly Robertus, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit spânzurat în toaleta de la birou.

Pavel Antov, un magnat și politician rus în vârstă de 65 de ani, a căzut de la fereastra unui hotel din India, în decembrie 2022. Marina Yankina, șefa departamentului de finanțe și achiziții al districtului militar de vest al Ministerului rus al Apărării, a murit în februarie 2023, după ce a căzut de la etajul 16 al unui bloc din Sankt Petersburg, orașul de baștină al lui Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel