A doua navă eșuată în aceiași zonă de pe canalul Sulina în mai puțin de o săptămână.
O navă încărcată cu produse laminate a eșuat pe canalul Sulina, la Mila 17 a Dunării, iar Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili înprejurările în care s-a produs incidentul, potrivit unui comunicat de presă al Autorității Navale Române, scrie Agerpres.
Citește și: Accident naval în Tulcea. Două nave maritime s-au lovit pe canalul Sulina
Potrivit sursei menționate, nava Hopterix, aflată sub pavilion Barbados, se îndrepta spre portul Brăila și a eșuat marți, iar în sprijinul ei a intervenit remorcherul Sulina 2 al Administrației Fluviale a Dunării de Jos din Galați, operațiunea de dezeșuare fiind monitorizată de Căpitănia Portului Sulina.
"Pentru că operațiunea de dezeșuare nu a fost posibilă cu un singur remorcher, în această dimineață a fost trimis în asistență și un al doilea remorcher, Galați 3. Nava Hopterix este eșuată în ax longitudinal cu șenalul navigabil ceea ce face ca traficul în zonă să nu fie restricționat", se specifică în comunicatul ANR.
Potrivit sursei, în urma eșuării nu au fost înregistrate urme de poluare, iar Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele și împrejurările producerii acestui eveniment.
Reamintim că în urmă cu o săptămână o altă navă, încărcată cu balast, a eșuat pe canalul Sulina, tot la Mila 17 a Dunării. ”Întrucât nu a reușit să se dezeșueze cu mijloace proprii, s-a solicitat intervenția unui remorcher. Remorcherul Sulina 2, aparținând AFDJ Galați, a plecat din Portul Sulina pentru a interveni în vederea dezeșuării.
Un ofițer al Căpităniei Portului Sulina a fost prezent la fața locului pentru a evalua situația. Nu au fost înregistrate victime, nu au fost identificate urme de poluare, iar toate sistemele navei sunt funcționale, cu echipajul aflat în siguranță. Operațiunea s-a desfășurat fără incidente, iar cauza eșuării urmează să fie stabilită ulterior în urma investigațiilor. Traficul naval nu a fost afectat, deoarece adâncimile din zonă sunt suficiente, iar șenalul navigabil este suficient de larg pentru a permite desfășurarea normală a traficului”, potrivit ANR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News